0036 1 232 4246   Kívánságlista

A legérdekesebb nemzeti zászlók a világon

Talán nem is gondolnánk, némely országnak, milyen élénk a fantáziája, és ontja magából a bizarrabbnál bizarrabb ötleteket. Például ott van Dél-Koreában a WC múzeum, vagy Japánban a Cup Noodles Museum, ami az instant rámenek előtt tiszteleg. Napestig sorolhatnánk az emberi kreativitás testet öltött gyöngyszemeit, amely néha még a nemzeti zászlókban is megmutatkozik.

A legérdekesebb nemzeti zászlók a világon


Talán nem is gondolnánk, némely országnak, milyen élénk a fantáziája, és ontja magából a bizarrabbnál bizarrabb ötleteket. Például ott van Dél-Koreában a WC múzeum, vagy Japánban a Cup Noodles Museum, ami az instant rámenek előtt tiszteleg. Napestig sorolhatnánk az emberi kreativitás testet öltött gyöngyszemeit, amely néha még a nemzeti zászlókban is megmutatkozik. Íme, néhány rendkívül érdekes zászló, ami elsőre talán viccnek tűnik, ennek ellenére mégis halálosan komolyan gondolták.


Bermuda
Elsőre talán egy tűnik, mintha véletlen egymás mellé tették volna a képeket, és úgy felejtették volna, hiszen két zászlót is tartalmaz. Az egyik az Egyesült Királyságé, a másik pedig a Bermudáé. A Bermuda egy brit gyarmat az Atlanti-óceánon. A zászlón a brit oroszlán egy pajzsot fog, melyen egy hajó roncsa látható.


Guam
Inkább egy szuvenír bolt pólójára hasonlót a minta, mintsem egy zászlóéra. A kék háttér a Csendes-óceánt szimbolizálja. Az egyedül álló kókuszpálma pedig a bátorság, erő, és kitartás jelképe. A vitorlás csónak pedig az ügyesség, és merészségé.
 

Mozambik
Ez talán az egyik legérdekesebb nemzeti zászló, amit valaha is létezett. Egy AK-47-es fegyver és egy könyv van rajta. A zöld szín a mezőgazdaságot, a fekete az afrikai kontinenst, a sárga pedig azokat a természeti erőforrásokat jelképezi, melyekkel az ország rendelkezik. Valamint a piros háromszög a Portugália elleni függetlenségi háború szimbóluma.
 

Szicília
Ha bizarr látványról van szó, akkor a szicíliai zászlóban nem csalódhatunk. Középen egy háromlábú nő található a triskelion alakjában, mely a sziget három sarkát jelképezi. A fej nem másé, mint a mitológiákból jól ismert Medúzáé.
 

Frízföld
Frízföld egy holland tartomány, melynek hivatalos zászlaja első ránézésre talán olyan benyomást kelt, mintha vörös szívek lennének rajta. Ezek viszont valójában tavirózsa levelek, és a darabszámnak is fontos jelentősége van. A hét darab tavirózsa a középkori hét fríz tartományra emlékeztet minket.
 

Észak-Kaukázusi Emirátus
1919 szeptemberétől 1920 márciusáig állt fenn az Észak-Kaukázusi Emirátus, melynek zászlója igazán emlékezetes darab lett. Az iszlámhoz tartozó motívumok díszítik, mint a csillagok, és a félhold, melyek érdekesen módon egy mosolygós arcot formáznak.
 

Benini Királyság


 

Ez a morbid zászló volt az 1897-ig fennálló Benini Királyság zászlója. Amikor Nagy-Britannia gyarmatosította egy admirális ezt az érdekfeszítő zászlót vitte haza magával Londonba, miután befejezte expedícióját. Az az egy biztos, a zászló nem sokat hagy a képzeletre, az üzenete nagyon célratörő és világos.
 

Man-sziget
Ez is egy igazán érdekes darab a nemzeti zászlók terén. A Man-sziget egy az Ír-tengerben lévő sziget. A közepén egy triskelion látható, mely három egymáshoz rögzített páncélozott lábat jelenít meg.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!