0036 1 232 4246   Kívánságlista

Boríték nyomtatás - neked melyik méret az ideális?

A borítékok fontos részei az irodai életnek. Ezek óvják a bizalmas dokumentumokat, és segítik a szükséges információk egyik helyről a másikra való kézbesítését. Íme egy kisebb útmutató a borítékok változó méreteihez, hogy megtaláljuk a megfelelőt a számunkra.

Neked melyik méret az ideális?


A borítékok fontos részei az irodai életnek. Ezek óvják a bizalmas dokumentumokat, és segítik a szükséges információk egyik helyről a másikra való kézbesítését.
Íme egy kisebb útmutató a borítékok változó méreteihez, hogy megtaláljuk a megfelelőt a számunkra.


 

Bő választék


Talán nem tűnik annyira fontosnak, milyen borítékba rakjuk be az adott dokumentumokat, pedig ez egy igenis lényeges témakör. Kisebb méretű levélpapírt nem fogunk nála jóval nagyobb borítékba tenni. A jó választás beszél a cég igényességéről és praktikusságáról. Ha az ilyen kis részleteket fontosnak tartjuk, azzal azt mutatjuk, számunkra lényeges, hogy a munkában minden a helyén legyen, és precízen dolgozunk.
 

C4 - 229 × 324 mm


Kissé nagyobb, mint egy A4-es papírlap, így kiválóan alkalmas arra, hogy a dokumentumokat úgy tudjuk feladni, hogy ne kelljen összehajtani őket. Használata népszerű a brosúrák, magazinok, folyóiratok, tanúsítványok vagy fontos dokumentumok esetében.
 

C5 - 162 × 229 mm


Ez a legismertebb és a leggyakrabban használt borítéktípus. Az A5-ös papírlapnál valamivel nagyobb, így ez a méret könnyedén belefér, vagy az A4-es lap félbe hajtva. Az üzleti életben hosszabb terjedelmű leveleknél előszeretettel használnak C5 borítékot. Népszerű választás még az esküvői meghívók és üdvözlőlapok esetében is.
 

C6 - 114 × 162 mm


Ez a méret talán nem annyira elterjedt, mint az eddig felsoroltak, lényegesen kisebb mérete miatt, de nem árt észben tartani, van ilyen fajta is, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz szükségünk rá. Előfordulhat olyan, továbbítanunk kell például fényképezőgép vagy telefon memóriakártyát, esetleg egy pendrive-ot. Ilyen esetekben a C6-os méret a legideálisabb.
 

LA4 - 110 × 220 mm


Életünk során valószínűleg ezzel a mérettel találkozunk a legtöbbet. LA4 borítékot szoktak a vállalatok küldeni postán, hivatalos levelek esetén. Szokott lenni kicsit, átlátszó ablakuk is, ahol látható a címzett neve és lakcíme. Az A4-es papírlapot három részre hajtogatjuk, hogy kényelmesen beleférjen.


 

Útmutató a boríték mérethez


Mindegyik lap mérethez, más-más boríték típus tartozik. Függ attól is, összehajtjuk e a papírlapot, vagy szeretnék hajtás nélkül postázni.

Íme egy rövid és tömör táblázat, mely segíthet ebben:


 

Boríték kisokos


Összegyűjtöttünk pár kérdést, és azokra a válaszokat, hogy könnyebbé tegyük a boríték rendelést.
 

Hogy kell elkészíteni a grafikát?


Fontos, akkora méretű legyen a grafikai tervezés, amekkora a boríték. Például a C4 borítéknál 229 x 324 mm-es legyen a grafika, amihez 3mm kifutót, és vágójeleket kell rakni.

Nyomdakész pdf-be a legjobb konvertálni a vektoros grafikát, amit grafika programban ajánlott elkészíteni. Ilyen program lehet pl. Adobe Illustrator, Adobe InDesign, vagy CorelDraw.
 

Mekkora mennyiségben lehet borítékot rendelni?


100 db-tól kezdve a mennyiség határa a csillagos ég.
 

Milyen típusú papírt használunk a boríték elkészítéséhez?


A standard anyag a 80g-os ofszet papír nálunk.
 

Hogyan tudom leadni a megrendelést?


Az oldalon keresztül online is megrendelhető LA4 és C6-os méretben, 1 oldalas kivitelben. 2 oldalas nyomtatás, vagy más méret esetén egyedi ajánlatkérésre van lehetőség, amit az info@profi-reklam.hu email címre kell elküldeni.
 
Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(60 értékelés)

Gábor Jobban
Gábor Jobban
4 hónapja
Infó táblák és címer nyomtatással bíztuk meg őket, amiket kiváló minőségben, szállítással együtt intéztek. A kommunikációjuk gyors és részletgazdag volt. Bátran ajánlom őket mindenkinek!
Csaba Péntek
Csaba Péntek
7 hónapja
Cégtáblát rendeltünk online, ami szép és igényes munka lett, viszont a rendelés felvételnél az ügyfélszolgálat lehetett volna proaktívabb. Például ha mi nem kérdeztünk volna rá, hogyan fogjuk felszerelni a táblát a falra, akkor csak a tábla kézhezvétele után jöttünk volna rá, hogy távtartót is kellett volna hozzá rendelni. Ezt egy profi értékesítőnek előre illene jelezni a vevő felé, már csak a potenciális upsell lehetősége miatt is.
Viktor Bán
Viktor Bán
3 hónapja
Megbízható, segítőkész, korrekt partner. Ajánlott!
András Tóth
András Tóth
7 hónapja
Gyors, korrekt és vevőcentrikus partner. Megrendelésünkre minőségi munkát kaptunk, ami határidő előtt elkészült. Felvetődő kérdéseinkre pontos válaszokat kaptunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönjük! Kurucz Gábor épülttechnikus, Ózd
Kutyaközpont kutyaiskola kiképzőbázis kutyapanzió (Végh Tamás)
Kutyaközpont kutyaiskola kiképzőbázis kutyapanzió (Végh Tamás)
5 hónapja
Korrekt gyors gyártás. Profi cég!