0036 1 232 4246   Kívánságlista

Gyakori kérdések a névjegykártya készítésről

A névjegykártyák örök klasszikus darabok, melyek soha sem lesznek idejét múltak. Még ebben a digitalizált világban is, nagy hasznuk van, s népszerűségéből egy cseppet sem veszített.

Gyakori kérdések a névjegykártya készítésről


A névjegykártyák örök klasszikus darabok, melyek soha sem lesznek idejét múltak. Még ebben a digitalizált világban is, nagy hasznuk van, s népszerűségéből egy cseppet sem veszített.

Nézzünk meg, néhány szempontot, melyek segíthetnek, hogy megtaláljuk a számunkra ideális névjegykártya típust, a formatervezéstől egészen a tartalomig.


 

Pontosan mi is az a névjegykártya?


Egy kis méretű kártya (általában 9 x 5 cm), melyen megtalálható egy név, elérhetőségek, és a cég, vagy szolgáltatással kapcsolatos adatok.

Legfőbb előnye, a kapcsolatok kialakítása, általa könnyebben elérhetőek leszünk, ha szükség van ránk. A találkozók előtt vagy után szokták használni, az is előfordulhat, hogy más nyomtatott anyagok mellé csatolják, mint pl. prospektusok, szóróanyagokat tartalmazó mappa.

Általa az ügyfelek számára könnyebben elérhetőek leszünk. Elfér zsebben, pénztárcában, akár otthon a faliújságra vagy a hűtőre is ki lehet tenni emlékeztetőül, így nagyobb eséllyel fogják velünk felvenni a kapcsolatot, mint a konkurenciával.
 

Milyen információkat fontos rajta feltűntetni?


Fontos, minden olyan tudnivalót tartalmazzon rólunk, amivel az emberek be tudnak azonosítani minket. Ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos a névjegykártyánk semmit sem fog érni, és csak kidobott pénz lesz a belé fektetett tőke.

Az alábbi információkat tűntessük fel rajta:
 
  • Név, beosztás, képesítés

  • Telefonszám, email cím

  • Cég neve, logója


Természetesen ezen kívül is rakhatunk rá szöveget, akár egy jól bevált szlogent, amivel feleltjük az érdeklődést, de gondosan válogassuk meg, milyen plusz információt tennénk rá. Ha túl sok részletett osztunk meg a névjegykártyán, akkor könnyen elveszthetik az emberek az érdeklődésüket, mielőtt a kártyát elolvasták volna.

Arra is figyeljünk oda, ne legyenek túl aprók a betűk, jól olvasható legyen rajta minden információ.


 

Napjainkban van még jelentősége a névjegykártyának?


Ma már mindent átfog a digitális platform. Okos készülékeinken keresztül könnyen tudunk információt megosztani egymással. Egy ilyen modern világban talán elsőre nem is tűnik annyira fontosnak egy olyan kézzel fogható dolog, mint a névjegykártya. Pedig igenis jelentős szerepe van.

Megfigyelhetjük manapság reneszánszát éli minden, ami retronak számít. A bakelitlemezek újra népszerűek lettek, a papír alapú könyvek iránt nagyobb a keresett, mint digitális verziójuk iránt. A névjegykártyának is megvan a maga régimódi varázsa. Egy kézzelfogható biztosíték az ügyfél számára, hogy ott vagyunk neki, ránk bármikor számíthat.

Különböző eseményeken, konferenciákon is kiválóan alkalmas lehet a névjegykártya, akár az üzleti kapcsolataink bővítésére, akár új ügyfelek gyűjtésére. A digitális eszközökre nem számíthatunk mindig. Elmehet az áram, a készülék lemerül vagy elromlik, az internet megszűnik, viszont a névjegykártya mindig ott lapul a zsebünkben, nincs, ami ezt megakadályozhatná, így bármikor elő tudjuk venni, és odaadhatjuk az aktuális embernek.
 

Milyen mérettel rendelkezik a névjegykártya?


A standard mérete a 9 x 5 cm vagy 8,5 x 5,5 cm szokott lenni, de természetesen vannak egyedi kivételek is. Így ezt könnyedén tárolhatjuk a zsebünkben vagy pénztárcánkban. Apró mérete praktikus, hiszen így bárhol, bármikor magunkkal vihetjük, kihasználva a kínálkozó alkalmakat.
 

Mekkora vastagságú a névjegykártya?


A vastagságát gramm per négyzetméterben kell mérni. Ez függ a papírtípustól, amit választunk hozzá. A legnépszerűbb a 350g-os vastagság, de választhatunk még 300g-osat is.


 

Mi az ideális választás betűtípus terén?


A legfontosabb az, hogy jól olvasható legyen az adott betűtípus. Ne legyen túl kacifántos, vagy nagyon egybefolyó.

Ha nem lehet elolvasni a szöveget, akkor a névjegykártyának nem lesz semmi értelme. Fontos, hogy átlátható legyen. Ha van a cég arculatában használt betűtípus, akkor itt is érdemes azt használni, hogy hű maradjon a márkához.

A legegyszerűbb tipográfiák is lehetnek jó választások, mint például a Calibri, Arial, Times New Roman stb.
 

Vajon lényeges, milyen a névjegykártya dizájnja?


Nem csak a tartalom a fontos, hanem hogy egyedivé varázsolják a kártyát. Egy jó grafikai mintával kitűnhet a tömegből, könnyebben megjegyezhető lesz. Amennyiben a cég rendelkezik saját az arculatához tartozó grafikai elemekkel, akkor érdemes azok alapján dolgozni.

Mindannyian előbb észrevesszük azt, ami kitűnik a tömegből, így ezt az elvet a névjegykártyánál is érdemes alkalmazni. Merész színkombináció, néhány grafikai elem, esetleg kép, és máris sokkal érdekesebb lesz a kártya, mintha csak maga a szöveg lenne rajta.

Egy mutatós névjegykártyát nagyobb eséllyel tesznek el az emberek, és rakják ki otthon a faliújságra, mint egy jellegtelent.
 

Mennyi a gyártási ideje?


A standard gyártási idő 5 munkanap, de akár 4 vagy 2 munkanap alatt is lehetséges az elkészítése gyorsasági felárral.

Fontos, rendelkezzünk nyomdakész grafikával ahhoz, hogyha határidőre kell nekünk a kártya, nehogy kicsússzunk az időből. PDF-be exportálva a legjobb, és lényeges, hogy még a grafika programban tegyünk rá 3mm kifutót, és vágójelet. Így elkerülhető az, ha van a szélén színes grafikai elem, akkor a formavágásnál nehogy fehér csík maradjon.


 

Milyen fajta névjegykártyák vannak?


Van a jól ismert standard forma, de természetesen vannak másmilyen lehetőségek is. Ezekkel még inkább emlékezetessé és egyedivé tehetjük névjegykártyánkat.
 
  • Standard

  • Négyzet

  • Lekerekített sarkú

  • Hajtogatott


Nem csak formában, hanem az anyag kinézetét tekintve is vannak választási lehetőségek, melyektől még figyelemfelkeltőbbé tehetjük a névjegykártyát.
 
  • Laminált – matt vagy fényes

  • Texturált

  • Gazdaságos

  • Spot UV

  • Kraft


Láthattuk, bőven van fantázia a névjegykártyák terén, s egy igazán fontos eszköz, ha saját vállalkozásunk van, s szeretnénk azt népszerűsíteni. Egyszerű és költséghatékony megoldás, melyet bárhova magunkkal vihetünk.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!