0036 1 232 4246   Kívánságlista

Hogyan tervezzünk minőségi névjegykártyát?

Napjainkban a névjegykártyák igazán népszerűek. A kiállításokon, rendezvényeken előszeretettel használják őket, kézről kézre járnak, és valószínű egyszerre több helyről több kártyát is kapunk. Emiatt fontos, hogy a mienk kitűnjön a többi közül, különben könnyen el fog kallódni.

Hogyan tervezzünk minőségi névjegykártyát?


Napjainkban a névjegykártyák igazán népszerűek. A kiállításokon, rendezvényeken előszeretettel használják őket, kézről kézre járnak, és valószínű egyszerre több helyről több kártyát is kapunk. Emiatt fontos, hogy a mienk kitűnjön a többi közül, különben könnyen el fog kallódni.



Íme néhány egyszerű lépés a névjegykártya megtervezéséhez.

A potenciális ügyfelek valószínűleg nem csak tőlünk kapnak névjegykártyát, hanem másoktól is, emiatt nagyon fontos, a mienk különbözzön a többitől. A következő hat lépés alkalmazásával sikereket érhetünk el:
 
  • Alak
  • Méret
  • Dizájn
  • Fogalmazás
  • Betűtípus
  • Szín

Mind a hat szempontnak egyaránt fontos szerepe van, hiszen együttesen fognak alkotni egy hatásos összképet, melyekkel emlékezetessé tehetjük a névjegykártyát.
 

Alakzat fontossága


Ahogy fejlődik a társadalmunk, tapasztalhatjuk, mindenből egyre nagyobb és szélesebb a választék, ez a növekedés a névjegykártyák esetében is megfigyelhető. Valaha csak egy fajta szabványforma volt, de ma már kedvünkre válogathatunk a különböző méretek közül.

Természetesen a hagyományos kártyának is megvan a maga előnye. Azoknál az iparágaknál, ahol a formalitás, professzionalitás fontos szerepet játszik, a szabványos névjegykártya lehet a legjobb választás. De az is előfordulhat, extravagáns, kiemelkedő stílus az elvárás, ott az egyedi megoldás kulcsfontosságú lehet.

Manapság már vannak kocka, lekerekített sarkú vagy akár hajtogatott névjegyek is. Az ilyen formák kiemelkednek a tömegből, és hatásosabbak lehetnek.
 

Méret kiválasztása


Amennyire fontos a megfelelő forma kiválasztása, ugyannyira lényeges a méret is. Manapság már ebben is egy széles skála tárul elénk. A hagyományos 9 x 5 cm-es méret a legelterjedtebb, de 4 cm-től kezdve 12 cm-ig van lehetőségünk egyedi szélesség és magasság megadására.

Mikor a tökéletes méretet keressük, jó, ha átgondoljuk, mit akarunk megjeleníteni a névjegykártyán. Mennyi lesz rajta az információ, milyen betűtípust akarunk alkalmazni.

A szabvány méret egy örök klasszikus darab, mely ideálisan elfér akár pénztárcában, akár zsebben, így bármikor magunknál tarthatjuk. De ha a cégünk profilja megkívánja, akkor egy kreatívabb, figyelemfelkeltőbb méret hatásosabb lehet.
 

Dizájn megalkotása


A névjegykártya nem csak információt tartalmazhat, hanem kifejezheti saját magát, visszatükrözheti a márka jellegzetes dizájnját. Elengedhetetlen a logó megjelenítése, hiszen ez a márka főjellegzetessége, ez alapján lehet könnyedén beazonosítani a márkát.

Ha a márka arculatának megvan a saját tipográfiája, grafikai elemei, színei, akkor fontos, hogy a névjegy esetében se térjünk el ezektől. Ragaszkodjunk ezekhez, különben ha elkalandozunk színek és formák terén, előfordulhat, hogy összekevernek minket egy másik céggel.


 

Fogalmazás lényegessége


Fontos, legyen egyszerű, lényegre törő. Alkalmazzuk a kevesebb mindig több elvet. Ez nem egy szórólap, nincs helye a túlzott információáradatnak. Figyelembe kell vennünk a hely is kevés rajta, így nem mindegy, mit akarunk megjeleníteni.
Amit mindenképpen tartalmazzon:
 
  • Név, cím
  • Cégnév, cím
  • Elérhetőségek: telefon, email, weboldal

Ezekkel az információkkal az ügyfelek már kapcsolatba fognak tudni lépni velünk, hogy még többet megtudhassanak rólunk és a cégünkről.
 

Betűtípus alkalmassága


Egy megfelelő tipográfiával hangsúlyozni tudjuk a névjegykártyán lévő szöveget. Hatásosabb lesz, és jobban észrevehető.

Ha a cégnek már van egy adott betűtípus készlete, akkor azokat ildomos alkalmazni, hiszen nemcsak minket képviselnek, hanem magát a vállalatot is. Az ügyfelek úgymond beszélni fog a névjegykártya a cégről, mit képvisel, milyen a titulusa.

Van olyan eset is, amikor a papírtípustól is függ, milyen legyen a betű. A barna kraft papíroknál például a vintage stílus visszatükröződése a jellemző, így a betű is jó, ha nem minimalista lesz, hanem visszatükrözi a vintage életérzést.

Amit fontos figyelembe vennünk még, mikor kiválasztjuk az ideális betűtípust, olvasható legyen, hiszen lehet bármilyen szép az adott tipográfia, de ha nem tudják az ügyfelek elolvasni, akkor semmit sem ér.
 

Színválasztás


Egy jól megválasztott színkombináció kiváló módja annak, hogy felhívja a figyelmet a névjegykártyára. Fontos, hogy egységes legyen, mikor az árnyalatokat kiválasztjuk. Egy harmonikus összképpel, sokkal szebb és érdeklődést keltőbb lesz. Ha a cég már rendelkezik színekkel, akkor ez esetben is használjuk azokat, így hű marad a márkához és könnyen beazonosítható lesz.



Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük a névjegykártya tervezésekor, minden bizonnyal, egy friss, lendületes, és harmonikus kártyát tudunk megalkotni, melyet nem fognak könnyen elfelejteni.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.