0036 1 232 4246   Kívánságlista

Képfelbontás – pontosan mi is ez és miért fontos?

Elsőre talán nem tűnik annyira lényegesnek, a képnek mekkora a felbontása, de bizonyos esetekben ez létfontosságú. A képfelbontás mértékegysége a DPI (Dot Per Inch), ami azt mutatja meg, egy inch-en mennyi képpont van, vagyis a kép mennyire részlet gazdag.

Pontosan mi is ez és miért fontos?


Elsőre talán nem tűnik annyira lényegesnek, a képnek mekkora a felbontása, de bizonyos esetekben ez létfontosságú. A képfelbontás mértékegysége a DPI (Dot Per Inch), ami azt mutatja meg, egy inch-en mennyi képpont van, vagyis a kép mennyire részlet gazdag.A digitális nyomtatók 300 DPI vagy annál nagyobb felbontásban nyomtatnak, amíg ezzel szemben a digitális platformon használt képek 72 DPI felbontásúak.

Ha például megnyitunk egy fényképet Photoshop-ban, ahol a felbontást beállítjuk 300 DPI-re, nem fog javítani a kép minőségén. Egy fénykép abban a felbontásban lesz a legideálisabb, amiben készült a kamerával. Minél magasabb a kép DPI száma annál több információt tartalmaz magában, vagyis több apróbb részlet van rögzítve, így a kép sokkal élesebb, és tisztább lesz, mint egy alacsonyabb felbontású kép.Amire oda kell figyelni, a kép méretét a pixelméret határozza meg. Például, ha egy képet beállítunk A3-as méretre 72 DPI-ben, és ebben mentjük el, ha utána ezt akarjuk felhasználni 300 DPI-re beállítva, akkor a kép mérete jelentősen csökkenni fog. Képzeljünk el egy képet, amit egy adott méretre rajzoltak, a DPI növelésével a pontok száma az inchekben növekszik, és a képnek annál kisebbnek kell lennie, mivel több lett a pont az egyes inchekben. Az eredeti képpontok száma véges, és ez nem fog megváltozni.

 
Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(60 értékelés)

Gábor Jobban
Gábor Jobban
4 hónapja
Infó táblák és címer nyomtatással bíztuk meg őket, amiket kiváló minőségben, szállítással együtt intéztek. A kommunikációjuk gyors és részletgazdag volt. Bátran ajánlom őket mindenkinek!
Csaba Péntek
Csaba Péntek
7 hónapja
Cégtáblát rendeltünk online, ami szép és igényes munka lett, viszont a rendelés felvételnél az ügyfélszolgálat lehetett volna proaktívabb. Például ha mi nem kérdeztünk volna rá, hogyan fogjuk felszerelni a táblát a falra, akkor csak a tábla kézhezvétele után jöttünk volna rá, hogy távtartót is kellett volna hozzá rendelni. Ezt egy profi értékesítőnek előre illene jelezni a vevő felé, már csak a potenciális upsell lehetősége miatt is.
Viktor Bán
Viktor Bán
3 hónapja
Megbízható, segítőkész, korrekt partner. Ajánlott!
András Tóth
András Tóth
7 hónapja
Gyors, korrekt és vevőcentrikus partner. Megrendelésünkre minőségi munkát kaptunk, ami határidő előtt elkészült. Felvetődő kérdéseinkre pontos válaszokat kaptunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönjük! Kurucz Gábor épülttechnikus, Ózd
Kutyaközpont kutyaiskola kiképzőbázis kutyapanzió (Végh Tamás)
Kutyaközpont kutyaiskola kiképzőbázis kutyapanzió (Végh Tamás)
5 hónapja
Korrekt gyors gyártás. Profi cég!