0036 1 232 4246   Kívánságlista

Képfelbontás – pontosan mi is ez és miért fontos?

Elsőre talán nem tűnik annyira lényegesnek, a képnek mekkora a felbontása, de bizonyos esetekben ez létfontosságú. A képfelbontás mértékegysége a DPI (Dot Per Inch), ami azt mutatja meg, egy inch-en mennyi képpont van, vagyis a kép mennyire részlet gazdag.

Pontosan mi is ez és miért fontos?


Elsőre talán nem tűnik annyira lényegesnek, a képnek mekkora a felbontása, de bizonyos esetekben ez létfontosságú. A képfelbontás mértékegysége a DPI (Dot Per Inch), ami azt mutatja meg, egy inch-en mennyi képpont van, vagyis a kép mennyire részlet gazdag.A digitális nyomtatók 300 DPI vagy annál nagyobb felbontásban nyomtatnak, amíg ezzel szemben a digitális platformon használt képek 72 DPI felbontásúak.

Ha például megnyitunk egy fényképet Photoshop-ban, ahol a felbontást beállítjuk 300 DPI-re, nem fog javítani a kép minőségén. Egy fénykép abban a felbontásban lesz a legideálisabb, amiben készült a kamerával. Minél magasabb a kép DPI száma annál több információt tartalmaz magában, vagyis több apróbb részlet van rögzítve, így a kép sokkal élesebb, és tisztább lesz, mint egy alacsonyabb felbontású kép.Amire oda kell figyelni, a kép méretét a pixelméret határozza meg. Például, ha egy képet beállítunk A3-as méretre 72 DPI-ben, és ebben mentjük el, ha utána ezt akarjuk felhasználni 300 DPI-re beállítva, akkor a kép mérete jelentősen csökkenni fog. Képzeljünk el egy képet, amit egy adott méretre rajzoltak, a DPI növelésével a pontok száma az inchekben növekszik, és a képnek annál kisebbnek kell lennie, mivel több lett a pont az egyes inchekben. Az eredeti képpontok száma véges, és ez nem fog megváltozni.

 
Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.8
(89 értékelés)

Péter Tátrai
Péter Tátrai
2 hete
Gyorsan és jól kommunikáló, kiemelkedően segítőkész cég. A leszállított termék tökéletes, és amikor a futárszolgálat hibájából nem vehettem át a megbeszélt időben, felajánlották, hogy karácsony és újév között, amikor az üzlet egyébként zárva tart, csak azért bejön egy kolléga, hogy átadja. Ezúton is köszönet!
Bence Burik
Bence Burik
egy hónapja
Matricát rendeltem tőlük. Gyorsan kézhez kaptam és elég jó minőségű. Ár-érték arányban nagyon profi!
Csaba Kislőrincz
Csaba Kislőrincz
egy hónapja
A rendelés teljes folyamata alatt folyamatos tájékoztatás a rendelés állapotáról. Felmerülő kérdésekre gyors, szakszerű válaszok. A megrendelés gyors teljesítése.
Khaled Hassan
Khaled Hassan
az elmúlt héten
Minőség tökéletes, mi küldtük az anyagot, de nem volt méret/félrevágás..stb. probléma. Színek is nagyon jók.
Edit Sándor
Edit Sándor
2 hónapja
Elégedettek voltunk mindennel. Szállítás, kommunikáció, ár. Fogunk még rendelni ebben biztos vagyok.