0036 1 232 4246   Kívánságlista

Matrica kisokos - útmutató a jó választáshoz.

A matricák készítésekor ugyanolyan fontos a megfelelő anyag kiválasztása, mint a méret, és a forma, valamint a grafikai tervezés. Ha ezek a tényezők mind összhangban vannak, akkor lesz a végeredmény minden kritériumnak megfelelő, a felhasználás céljához teljesen alkalmas.

Matrica nyomtatás kisokos - útmutató a jó választáshoz.A matricák készítésekor ugyanolyan fontos a megfelelő anyag kiválasztása, mint a méret, és a forma, valamint a grafikai tervezés. Ha ezek a tényezők mind összhangban vannak, akkor lesz a végeredmény minden kritériumnak megfelelő, a felhasználás céljához teljesen alkalmas.

Íme néhány nagyszerű érv, miért is számít a minőség és az anyagválaszték:
 
  • Nagyobb vonzerő: a kiváló minőségű matricaanyagok, és a professzionális nyomtatási technológia segítségével a tervezet ábrázolása az anyagon szinte életre kel, mély benyomást keltve így az adott termékről.
 
  • Több választás: az anyagválasztás elengedhetetlen, így megtalálhatja azt, amelyik a legmegfelelőbb az adott termékhez, csomagoláshoz, márkához és formatervezéshez.
 
  • Hosszabb ideig tartó: fontos a megfelelő matricaanyag, a nyomtatási eljárás, valamint a ragasztó, hiszen ezeknek a hármas együttműködése fogja megakadályozni a gyors fakulást, sérülést, vagy elcsúszást.
 


1.  Papírmatricák


A matrica szó hallatán a legtöbb ember egyből a papír anyagúra gondol, és jó okkal. A papírmatrica sokoldalú, kiváló értékű és könnyen használható. Képes kielégíteni a csomagolás széles skáláját, valamint az irodában is praktikus lehet. Költséghatékony reklámeszköz, mely ízléses és minőség megjelenést biztosít.


 2. Vinyl matricák


Az igazán professzionális, légies megjelenéshez a vinyl matricák az ideálisak. Kiválóan működnek mindenféle csomagoláson, példának okáért az üveg-, műanyag palackokon, üvegeken, vagy műanyag zacskókon. A felületük vízálló, így a szépségápolási termékek esetében is nagyon népszerűek, például samponokon, tusfürdőkön. Ami még egy fontos előnye, hogy a vinyl matricák hajlékonyak, alkalmazkodnak a nem síkfelületekhez, rugalmasak. Választható fényes vagy matt felülettel. 

3. Barna kraft matricák


Nincs is jobb választás ennél a matricánál, ha rusztikus, kézzel készített termékeket vagy szépségápolási produktumokat szeretnénk vele megjelölni. Egészen egyedi, kézműves, organikus megjelenést biztosít ez a típus, mely által az adott termék még kívánatosabb lesz a szemnek.

A matrica ráadásul környezetbarát is, 100%-ban újrahasznosított papírból készül, így nem csak szép, de kevésbé környezetszennyező is. A matrica matt felületére akár még kézzel írni is lehet, így egy egészen egyedi, személyes kapcsolatot adva hozzá, még közelebb hozva ezzel a terméket és a fogyasztókat egymáshoz.

Ezeket a matricákat védőlakkal vonják be, hogy még tartósabbak legyenek. Jól tapadnak a különböző felületekre, így akár alkalmazható üveg-, vagy műanyag tartályokon, palackokon, valamint mindenféle csomagolásokon, mint például papírzacskók, és dobozok. 

4. Texturált papírmatricák


Ez a típus leginkább az italos palackok, befőttesüvegek vagy a magasabb szintű, minőségi termékek esetében népszerű, enyhe rusztikus hatása miatt. Vastagabb, prémium minőségű papírból készül, szinte olyan érzést keltve, mintha „szőve” lenne, és általában fehéres az alapszíne. Viszont nemcsak a megjelenése teszi vonzóvá, hanem bizonyosan gyakorlati előnyei is, melyek miatt az italok és a palackok számára tökéletesen alkalmassá válik.

Ez a papírmatrica extra cseppálló, és kitűnően funkcionális a nedves, vagy szélsőséges körülmények között is. Nemcsak hogy penész-biztos, de nagy a nedvességtartalma, így hosszabb ideig tartós marad, így ellenáll a jégvödörben vagy a nedves pincében való tartózkodásnak. 

5. Víztiszta matricák


Az átlátszó matrica kiválóan alkalmas palackokon, csomagolásokon, akár konténereken. Olyan hatást kelt, mintha maga a termékre lenne nyomtatva, miközben a matricán megjelenő színes grafikát egy átlátszó háttér veszi körbe.
Hogy maga a grafika ne legyen átlátszó, ezért erre egy speciális nyomtatási mód lett kifejlesztve. Fehér alányomással nyomtatnak a grafikai terv alá, így nem kell amiatt aggódni, hogy nem fog rendesen látszódni a terméken.
A vinyl matricához hasonlóan, a víztiszta matrica is műanyag alapú, így rugalmas, hajlékony, könnyen alkalmazható. 

6. OneWay perforált ablakfólia


Ezt a fajtát a leggyakrabban ablakokon használják praktikussága miatt. Népszerűsége annak köszönhető, hogy az üvegfelületre felragasztva, a helyiségből kinézve lehetővé teszi a láthatóságot, viszont kintről befelé korlátozza a belátást. Így az ember védve van a kíváncsi tekintetek kereszttüzétől, s mégis látja, mi zajlik odakint.
Nyomtathatunk rá márkajelzést, színes grafikát, képeket, reklámozva az üzletünket, így messziről is könnyebben észrevehető lesz a szolgáltatás vagy a termék amire a figyelmet fel akarjuk hívni.
 A legjobb matrica típus kiválasztása!


Az anyagon kívül fontos az is, a matricát tekercsre, ívre, vagy esetleg darabonként formára vágva akarjuk-e kézhez kapni. A tekercsek ideálisak címke készítésére, kisebb mennyiségű matrica esetében az ív, akár a darabonkénti megoldás is jó lehet. Természetesen ez függ attól is, hova szeretnénk felhasználni, osztogatni szeretnénk egy rendezvényen esetleg, vagy termékekre kerülnek fel ragasztásra a matricák.
Tekercsek

A tekercsek a legnépszerűbb formátum nagymennyiségű címkék rendelésekor. Felhasználhatóak üzleti matricaként, valamint egyszerű, gyors és könnyű módot biztosítanak a termékek címkézésére.

Többféle címkefajta is létezik:
  • papírcímkék
  • BOPP (tartós) címkék
  • átlátszó (polipropilén) címkék
  • Írható címkék
  • Fóliacímkék 

Ív


Az íves matricák kiváló lehetőség kisebb, de akár nagyobb mennyiségű megrendelésekhez, és ajándékokhoz. A rendelés darabszámához mérten, az íven ízlésesen elhelyezik egymás mellett sorokban a matricákat, melyeket utána könnyen le lehet a hordozóról szedni. 

Darabonként felvágva


A matricák darabonként kerülnek felvágásra. Kisebb mennyiség esetén a hordozó felület valamivel nagyobb lesz, mint maga a matrica, így könnyen le lehet róla húzni. Nagyobb mennyiségnél a riccelés a jellemző, amikor a hordozón van egy bevágás, ami segít a könnyű eltávolításában. 

Stancolt, formára vágott matricák


Napjainkban nagyon népszerűek a különböző alakú matricák egészen a körtől kezdve az egyedi alakzatokig. Ezáltal még különlegesebb, és emlékezetesebb lesz az adott fólia. Ami nagyon fontos ennél a módnál, hogy a grafika mindenképpen eleget tegyen a nyomdai kritériumoknak, grafikus által megszerkesztett legyen, vektoros formátumban. Így a kész anyag minőségileg kifogásolhatatlan lesz.
Láthattuk, matrica kínálatból bőven van választék, s a jobbnál jobb ötletek segítségével igazán egyedi, megkapó, és igényes matricát lehetséges létrehozni, ami még tartós is. Mindegyik fajtának megvan a maga érdekessége, és erőssége. Nincs olyan, hogy rossz matrica, csak rossz választás, de némi tudással már kétségkívül elkerülhető a tévedés, s így kézzel fogható a siker. 
Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(60 értékelés)

Gábor Jobban
Gábor Jobban
4 hónapja
Infó táblák és címer nyomtatással bíztuk meg őket, amiket kiváló minőségben, szállítással együtt intéztek. A kommunikációjuk gyors és részletgazdag volt. Bátran ajánlom őket mindenkinek!
Csaba Péntek
Csaba Péntek
7 hónapja
Cégtáblát rendeltünk online, ami szép és igényes munka lett, viszont a rendelés felvételnél az ügyfélszolgálat lehetett volna proaktívabb. Például ha mi nem kérdeztünk volna rá, hogyan fogjuk felszerelni a táblát a falra, akkor csak a tábla kézhezvétele után jöttünk volna rá, hogy távtartót is kellett volna hozzá rendelni. Ezt egy profi értékesítőnek előre illene jelezni a vevő felé, már csak a potenciális upsell lehetősége miatt is.
Viktor Bán
Viktor Bán
3 hónapja
Megbízható, segítőkész, korrekt partner. Ajánlott!
András Tóth
András Tóth
7 hónapja
Gyors, korrekt és vevőcentrikus partner. Megrendelésünkre minőségi munkát kaptunk, ami határidő előtt elkészült. Felvetődő kérdéseinkre pontos válaszokat kaptunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönjük! Kurucz Gábor épülttechnikus, Ózd
Kutyaközpont kutyaiskola kiképzőbázis kutyapanzió (Végh Tamás)
Kutyaközpont kutyaiskola kiképzőbázis kutyapanzió (Végh Tamás)
5 hónapja
Korrekt gyors gyártás. Profi cég!