0036 1 232 4246   Kívánságlista

Mi a különbség a mesh háló, a textilmolinó és a molinó között?

Amennyiben banner-t szeretnénk alkalmazni reklámozáshoz, több típus közül is választhatunk. Általában az dönti el, hogy melyik a legjobb választás, hogy nekünk mik az igényeink, hova szeretnénk kihelyezni. Elsőre lehet, nehéz feladatnak tűnik, de ha átnézzük a felhozatalt, akkor látni fogjuk, annyira nem bonyolult az.
Amennyiben banner-t szeretnénk alkalmazni reklámozáshoz, több típus közül is választhatunk. Általában az dönti el, hogy melyik a legjobb választás, hogy nekünk mik az igényeink, hova szeretnénk kihelyezni. Elsőre lehet, nehéz feladatnak tűnik, de ha átnézzük a felhozatalt, akkor látni fogjuk, annyira nem bonyolult az.



Vizsgáljunk meg alaposabban három fajta banner-t, melyek napjainkban igazán nagy népszerűségnek örvendenek:
 

Mesh háló


A mesh háló perforált anyaga miatt kisebb súllyal rendelkezik (330 g/m2), mint a molinó. A lyukacsos anyaga miatt a szél könnyedén áthalad rajta, így erősebb, szeles területekre ideális választás lehet. Nem kell félnünk, emiatt a nyomtatott grafika nem fog látszódni. Természetesen, nagyon halványszínű grafika esetén nem garantálható, hogy jól fog mutatni a mesh hálón, ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, élénk, kontrasztos, vagy sötétebb színeket használjunk.

Távolabbról mutatnak igazán jól a grafikák a mesh hálón. Az anyag szélessége 320 cm, de akár ennél nagyobb mesh-t is készíthetünk, ebben az esetben több darabból kerül összehegesztésre. Lehet az oldalait ringlizni, vagy bújtatózni.

A mesh hálót gyakran használják kerítéseken, építkezéseken, vagy épület falon hirdetésként. Mivel az anyaga könnyebb, mint a molinóé, nagyobb méret esetén könnyebb kihelyezni, hiszen a súlya valamivel kevesebb lesz.


 

Molinó


Ez az egyik legelterjedtebb kültéri reklámozási forma, melyet igazán sok helyen láthatunk. Tartós, akár évekig is kibírja ellenállva az időjárási körülményeknek. Viszont nagyon szeles területre nem érdemes kihelyezni, mert a szél kárt tehet benne, oda inkább a mesh háló való.

Többféle anyagvastagság is van belőle, a 450g/m2 átvilágíthatótól kezdve, a sima 550g/m2-esen át egészen a 610g/m2-ig, ami lehet kétoldalas, vagy fényzáró molinó is akár. Leggyakrabban a hagyományosan 550g/m2-es molinóval találkozhatunk.

Bármelyik anyag vastagságról is legyen szó, a minősége kiváló, és az adott célnak megfelel, amire szánjuk. Minőségi grafikával maga a nyomtatás is igazán szemkápráztató lesz, és akár fotófalnak is tökéletes lehet.

Az anyag szélessége 320 cm, de ez nem jelenti azt, hogy ha ennél nagyobbat szeretnénk, az nem lenne megvalósítható, hiszen abban az esetben 2 vagy több darabból hegesztik össze. Így nincs határ a molinó méreteiben.

A pvc anyag és a nyomtatás inkább matt hatást fog nyújtani, semmint fényeset. A konfekcionálás általában 50 cm-ként az oldalain ringlizve szokott lenni, de akár egyedi esetben lehet bújtatót is kérni rá. Természetesen, az igényektől függően a ringlizés sűrűsége is változhat. Mindig végig kell gondolni, hova szeretnénk kihelyezni a molinót, és mekkora méretű, hiszen ezek is meghatározzák, hogy legyen konfekcionálva.



Fontos, hogy feszítsük ki a molinót, és ne engedjük, az anyag lógjon. Amennyiben ragaszkodunk a molinóhoz, de szelesebb helyre akarjuk kihelyezni, akkor érdemes szélzsebeket is kérni rá. Ezek fecskefarok alakú vágások az anyagon, melyeken a szél keresztül tud menni, így nem szakítja le a molinót a helyéről.
 

Textilmolinó


A textilmolinó inkább már esztétika szempontjából lesz mérvadó, hiszen egy szebb megjelenést tud biztosítani. Előszeretettel használják beltéren, akár irodában, kiállításokon, rendezvényeken. Egy gyönyörű képpel vagy grafikával igazán elegáns tud lenni, mellyel emelni tudjuk üzletünk színvonalát.

Könnyű anyaga miatt (200 g/m2) egyszerűen szállítható és kihelyezhető. 40%-ban átlátszik a hátoldalára a grafika, így valamennyire a fény át tud menni rajta. Így akár ablak elé is helyezhetjük, ha valamennyire el akarjuk takarni a kilátást, de azért szeretnénk, hogy a napfény mégis bejusson.

Inkább beltéri használatra alkalmas, de kültéren is megjeleníthetjük, viszont azt figyelembe kell vennünk, a heves esőzést, vagy szeles időt nem bírja olyan jól, mint egy pvc molinó. vagy a mesh háló. Konfekcionálásnak ennél is lehet kérni ringlizést, vagy bújtatót, melyekkel könnyedén ki tudjuk helyezni a textilmolinót.
 

Melyiket válasszuk kültérre és melyik beltérre?


Ahogy láthattuk a mesh háló és molinó az ideális választás kültéri felhasználás esetén. A mesh a szelesebb területekre kiválóan alkalmas, építkezésekre, nagyobb hirdetésekre. A molinó is igazán jó választás lehet akár kisebb, vagy nagyobb méretben. Például sokszor láthatjuk eladó telkeknél, vagy üzletek homlokzatán.

A textilmolinó alkalmasabb inkább a beltéri használatra, ha azt szeretnénk, hogy üzletünkben a megjelenés esztétikus, minőségi legyen. Egy jó minőségű grafikával igazán egyedi összképet fog nyújtani a számunkra.


 
Mindegyik banner típus igazán hasznos lehet. Mindig vegyük figyelembe, az egyéni igényeinket, hiszen ezek alapján fogjuk tudni eldönteni, melyik banner passzol a legjobban az elképzeléseinkhez.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!