0036 1 232 4246   Kívánságlista

Miért érdemes vászonképet nyomtatni?

​A vászonképek a mai korszak egyik legnépszerűbb dekorációs eszközei. Akár az otthonunkról legyen szó, akár a munkahelyünkről az irodában, kiváló választás lehet, ha fel szeretnénk vele dobni a légkört. Ajándékként is remekül működnek, legyen szó akár házassági évfordulóról, esküvőről, születésnapról, biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékozottnak nagy örömet fogunk okozni.
A vászonképek a mai korszak egyik legnépszerűbb dekorációs eszközei. Akár az otthonunkról legyen szó, akár a munkahelyünkről az irodában, kiváló választás lehet, ha fel szeretnénk vele dobni a légkört. Ajándékként is remekül működnek, legyen szó akár házassági évfordulóról, esküvőről, születésnapról, biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékozottnak nagy örömet fogunk okozni.


 
Ebből adódóan felmerülhetnek kérdések a vászonképpel kapcsolatban, egyáltalán mi is az pontosan, miből készült, és a többi. Most nézzük meg, miért is érdemes ezt választanunk.
 

Mi is az a vászon?

 
A vászonkép általában olyan kép, vagy portré, amelyet tintasugaras, vagy hasonló technológiával rendelkező nyomtatógéppel nyomtatnak a kifeszített anyagra.
 
Különféle anyagokból is készülhet, például len, pamut és PVC, viszont a kezdetekkor még kenderből szőtték. Napjainkban a pamut és a poliészter anyagok számítanak a legnépszerűbbeknek a vászon esetén, mivel ezek igazán tartós, minőségi anyagok.
 

Vászonkép vagy bekeretezett kép?

 
Mikor fali dekorációt szeretnénk, végig kell gondolnunk, milyen lehetőségek vannak. Például a vászonkép és a bekeretezett képek között van különbség. A kerettel rendelkező nyomatok jobban beleolvadnak magába a szoba belsődekorációjába, a színvilágába.

A keret természetesen itt egy fontos tényező, hiszen ez tudja befolyásolni magát a kép hangulatát, attól függően milyen stílusú. Például egy egyszerű, fekete kerettel nagyobb hangsúlyt fog kapni maga a fotó.

A vászonképek ezzel szemben, mivel nem rendelkeznek kerettel, bármilyen szobai beállításban jól fognak mutatni. Általában élénk színűek, így még jobban feldobják a helyiség hangulatát.
 

Vászon, vagy papír kép?


Néhány évvel ezelőtt a nyomtatott fényképek a fénykorukat élték. Ma már a digitális fejlődésnek köszönhetően, a telefonjainkon tároljuk a képeket, így nincs akkora jelentősége annak, minden egyes fotót előhívassunk. Ezzel szemben a vászonképek egyre népszerűbbek, ha arról van szó életünk egy jeles eseményét szeretnénk megjeleníteni, ráadásul sokkal tartósabbak is a papírnál.


 

Gyakori kérdések:

 

Milyen méretű vászonképek vannak?

 
Ez változó. Vannak bizonyos üzletek, ahol olyan vászonképeket lehet vásárolni, amire már nyomtattak valamilyen mintát, festmény, és a többi. Ebben az esetben lehetnek standard méretek, amikből tudunk választani.

Egyedi vászonkép nyomtatás esetén viszont sokszor az ügyfél igényei a mérvadóak, és nincs méretbeli megkötés, legfeljebb az anyag szélességét tekintve. Így akár az A5-ös kisméretű képtől kezdve az ember nagyságúig is van lehetőségünk vásznat gyártatni.
 

Hogyan tudjuk felakasztani a vászonképeket?

 
Többféle mód is van erre:
 
  • Ragasztócsík: Könnyedén elvégezhető, és ez a módszer károsítja a legkevésbé a falakat.

  • Fűrészfogas: Ez a megoldás nagyobb vászonképek esetén az ideális.

  • Szeg: Kicsi és közepes méretű vásznaknál szoktál alkalmazni, a szegek mérete a vászon méretétől függ.

 

Hogyan keretezzük be a vásznat?

 
Az üzletekben kaphatóaknál általában már eleve egy keretre vannak feszítve a vásznak, így nem kell ezzel bajlódnunk, de amennyiben egyedi vászonnyomtatást akarunk, vannak olyan nyomdák, ahol magát csak a nyomtatot fogjuk kézhez kapni, a többi már a mi dolgunk.

Ez esetben fontos, utánanézhetünk, milyen kereteket lehet külön vásárolni, és az alapján eldönteni a méretet, vagy ha szeretünk barkácsolni, akár mi magunk is megpróbálkozhatunk vele. A vászonanyagot általában a keret mögött részen szokták rögzíteni, ezt lehet akár m3 ragasztócsíkkal, vagy a megfelelő méretű szögbelövővel.


 

A vászonképek idővel elhalványulnak?


A vászonanyag hosszú élettartammal rendelkezik, viszont vannak befolyásoló tényezők, amik erre hatással vannak.

Ilyen lehet például:
 
  • szoba környezeti viszonyai
  • vászon minősége
 

Hogyan lehet tisztítani a vászonképet?


Poroljuk le egy szöszmentes, puha, száraz anyaggal. Ha alaposabban át akarjuk tisztítani, akkor meleg szappanos vízzel óvatosan dörzsöljük meg a kívánt felületet.


A vászonkép igazán egyedi dísze lehet az otthonunknak, így érdemes beruházni rá. Ezenkívül ajándékötletként is kiváló, ahogyan láthattuk, így ha nincs más ötletünk, ezzel nem lőhetünk mellé.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.9
(131 értékelés)

Norbert Valasek
Norbert Valasek
az elmúlt héten
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Péter Tátrai
Péter Tátrai
4 hónapja
Gyorsan és jól kommunikáló, kiemelkedően segítőkész cég. A leszállított termék tökéletes, és amikor a futárszolgálat hibájából nem vehettem át a megbeszélt időben, felajánlották, hogy karácsony és újév között, amikor az üzlet egyébként zárva tart, csak azért bejön egy kolléga, hogy átadja. Ezúton is köszönet!
Khaled Hassan
Khaled Hassan
4 hónapja
Minőség tökéletes, mi küldtük az anyagot, de nem volt méret/félrevágás..stb. probléma. Színek is nagyon jók.
Bence Burik
Bence Burik
5 hónapja
Matricát rendeltem tőlük. Gyorsan kézhez kaptam és elég jó minőségű. Ár-érték arányban nagyon profi!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
3 hónapja
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.