0036 1 232 4246   Kívánságlista

Miért érdemes vászonképet nyomtatni?

​A vászonképek a mai korszak egyik legnépszerűbb dekorációs eszközei. Akár az otthonunkról legyen szó, akár a munkahelyünkről az irodában, kiváló választás lehet, ha fel szeretnénk vele dobni a légkört. Ajándékként is remekül működnek, legyen szó akár házassági évfordulóról, esküvőről, születésnapról, biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékozottnak nagy örömet fogunk okozni.
A vászonképek a mai korszak egyik legnépszerűbb dekorációs eszközei. Akár az otthonunkról legyen szó, akár a munkahelyünkről az irodában, kiváló választás lehet, ha fel szeretnénk vele dobni a légkört. Ajándékként is remekül működnek, legyen szó akár házassági évfordulóról, esküvőről, születésnapról, biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékozottnak nagy örömet fogunk okozni.


 
Ebből adódóan felmerülhetnek kérdések a vászonképpel kapcsolatban, egyáltalán mi is az pontosan, miből készült, és a többi. Most nézzük meg, miért is érdemes ezt választanunk.
 

Mi is az a vászon?

 
A vászonkép általában olyan kép, vagy portré, amelyet tintasugaras, vagy hasonló technológiával rendelkező nyomtatógéppel nyomtatnak a kifeszített anyagra.
 
Különféle anyagokból is készülhet, például len, pamut és PVC, viszont a kezdetekkor még kenderből szőtték. Napjainkban a pamut és a poliészter anyagok számítanak a legnépszerűbbeknek a vászon esetén, mivel ezek igazán tartós, minőségi anyagok.
 

Vászonkép vagy bekeretezett kép?

 
Mikor fali dekorációt szeretnénk, végig kell gondolnunk, milyen lehetőségek vannak. Például a vászonkép és a bekeretezett képek között van különbség. A kerettel rendelkező nyomatok jobban beleolvadnak magába a szoba belsődekorációjába, a színvilágába.

A keret természetesen itt egy fontos tényező, hiszen ez tudja befolyásolni magát a kép hangulatát, attól függően milyen stílusú. Például egy egyszerű, fekete kerettel nagyobb hangsúlyt fog kapni maga a fotó.

A vászonképek ezzel szemben, mivel nem rendelkeznek kerettel, bármilyen szobai beállításban jól fognak mutatni. Általában élénk színűek, így még jobban feldobják a helyiség hangulatát.
 

Vászon, vagy papír kép?


Néhány évvel ezelőtt a nyomtatott fényképek a fénykorukat élték. Ma már a digitális fejlődésnek köszönhetően, a telefonjainkon tároljuk a képeket, így nincs akkora jelentősége annak, minden egyes fotót előhívassunk. Ezzel szemben a vászonképek egyre népszerűbbek, ha arról van szó életünk egy jeles eseményét szeretnénk megjeleníteni, ráadásul sokkal tartósabbak is a papírnál.


 

Gyakori kérdések:

 

Milyen méretű vászonképek vannak?

 
Ez változó. Vannak bizonyos üzletek, ahol olyan vászonképeket lehet vásárolni, amire már nyomtattak valamilyen mintát, festmény, és a többi. Ebben az esetben lehetnek standard méretek, amikből tudunk választani.

Egyedi vászonkép nyomtatás esetén viszont sokszor az ügyfél igényei a mérvadóak, és nincs méretbeli megkötés, legfeljebb az anyag szélességét tekintve. Így akár az A5-ös kisméretű képtől kezdve az ember nagyságúig is van lehetőségünk vásznat gyártatni.
 

Hogyan tudjuk felakasztani a vászonképeket?

 
Többféle mód is van erre:
 
  • Ragasztócsík: Könnyedén elvégezhető, és ez a módszer károsítja a legkevésbé a falakat.

  • Fűrészfogas: Ez a megoldás nagyobb vászonképek esetén az ideális.

  • Szeg: Kicsi és közepes méretű vásznaknál szoktál alkalmazni, a szegek mérete a vászon méretétől függ.

 

Hogyan keretezzük be a vásznat?

 
Az üzletekben kaphatóaknál általában már eleve egy keretre vannak feszítve a vásznak, így nem kell ezzel bajlódnunk, de amennyiben egyedi vászonnyomtatást akarunk, vannak olyan nyomdák, ahol magát csak a nyomtatot fogjuk kézhez kapni, a többi már a mi dolgunk.

Ez esetben fontos, utánanézhetünk, milyen kereteket lehet külön vásárolni, és az alapján eldönteni a méretet, vagy ha szeretünk barkácsolni, akár mi magunk is megpróbálkozhatunk vele. A vászonanyagot általában a keret mögött részen szokták rögzíteni, ezt lehet akár m3 ragasztócsíkkal, vagy a megfelelő méretű szögbelövővel.


 

A vászonképek idővel elhalványulnak?


A vászonanyag hosszú élettartammal rendelkezik, viszont vannak befolyásoló tényezők, amik erre hatással vannak.

Ilyen lehet például:
 
  • szoba környezeti viszonyai
  • vászon minősége
 

Hogyan lehet tisztítani a vászonképet?


Poroljuk le egy szöszmentes, puha, száraz anyaggal. Ha alaposabban át akarjuk tisztítani, akkor meleg szappanos vízzel óvatosan dörzsöljük meg a kívánt felületet.


A vászonkép igazán egyedi dísze lehet az otthonunknak, így érdemes beruházni rá. Ezenkívül ajándékötletként is kiváló, ahogyan láthattuk, így ha nincs más ötletünk, ezzel nem lőhetünk mellé.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.8
(164 értékelés)

Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója