0036 1 232 4246   Kívánságlista

Miért fontos a megfelelő póló és nyomtatási technika kiválasztása?

Mint minden nyomtatás esetén, a pólóknál is igazán fontos, hogy kiváló minőséget érjünk el. Ehhez természetesen fontos a legjobb szövet és nyomtatási technika kiválasztása. Talán nem tűnik olyan bonyolult dolognak, de mégsem olyan egyszerű ez a folyamat, mint amit elsőre gondolnánk. Nem árt tájékozódni, mielőtt belevágnánk a póló nyomtatás rejtelmeibe.

Mint minden nyomtatás esetén, a pólóknál is igazán fontos, hogy kiváló minőséget érjünk el. Ehhez természetesen fontos a legjobb szövet és nyomtatási technika kiválasztása. Talán nem tűnik olyan bonyolult dolognak, de mégsem olyan egyszerű ez a folyamat, mint amit elsőre gondolnánk. Nem árt tájékozódni, mielőtt belevágnánk a póló nyomtatás rejtelmeibe.



Fontos, tisztában lennünk olyan dolgokkal, mint:
 

  • Különböző szövetek élettartama.

  • A nyomtatott dizájn minősége.

  • A szín intenzitása és telítettsége miatti balesetek.

  • A legjobb képélesség és felbontás megtalálása.

  • A szövet légáteresztése.

 

Mindnyájunknak vannak kedvenc ruhadarabjai, így valószínűleg olyan póló is található a szekrényünkben, amit nagy becsben tartunk. Azt szeretnénk, ha a pólót örökké hordhatnánk, de sajnos ez a vágyunk maximum pár évnél nem tarthat tovább. Emiatt igazán lényeges, hogy a kedvenc pólónk minőségi legyen, hogy minél hosszabb ideig tudjuk magunkon viselni. Biztos mindnyájunknak volt olyan ruhadarabja, ami hamar kiszakadt, foszlani, fakulni kezdett, vagy a varrás jött szét, az ilyen pólók még csak az átlag élettartamig sem jutnak el, és valószínű a nyomtatási technika is eléggé kezdetleges volt.

Mielőtt eldöntjük, milyen anyagú pólót választanánk, szem előtt kell tartanunk, hogy a természetes szövetek gyorsabban öregszenek, mint a szintetikusak. Például, ha kevert anyagokból készül a póló, akkor előfordulhat, hogy egy idő után az anyag elkezd torzulni, hiszen minden szövetnek más-más a lejárati ideje. Ezért érdemes 100% pamutot választani, mert nem csak, hogy minőségi, de még tartósabb is, mint a kevert anyagú felsők.


 

Fontos ellenőrzi az egyedi nyomtatású pólókat


Mielőtt egy nagyobb póló gyártásba kezdenénk, elengedhetetlen, hogy teszteljük a póló anyagát, és akár 1-2 mintapéldányt is készítsünk az egyedi dizájnunkkal rányomtatva. Így láthatjuk, tényleg a megfelelő anyagú felsőt választottuk-e ki, és mennyire strapabíró a nyomat. Nem szabad elfelejtenünk, az a célunk, hogy az ügyfelünk, az alkalmazottaink, vagy mások, akiknek szánjuk a terméket, elégedettek legyenek.
 

Az alapokkal való megismerkedés


Ezek a legfontosabb tényezők, amelyek hatással vannak az egyedi póló minőségére és tartósságára:
 

  • A póló szövete.

  • A nyomtatási technika.

  • Melyik anyag és gyártás felel meg a legjobban a nyomtatási igényeinknek.

 

Melyik pólóanyag a legjobb választás számunkra?

 

Általában a pamut az egyik legnépszerűbb anyag, ha póló nyomtatásról van szó, hiszen a nyomatok ezen néznek ki a legjobban. Tartósabbak, az élettartamuk is hosszabb, mint a szintetikus társaiknak. A kevert szövetű anyagok hamarabb nyúlnak ki, veszítik el a tartásukat, és a minőségüket, hiszen minden egyes szövetfajtának más-más az élettartama. Természetesen ez nem azt jelenti, a pamut anyag önmagában 100%-is minőséget jelent.
 

Pamut anyagok terén is meg kell válogatnunk, melyiket válasszuk. A hosszabb, valamint a sűrűbb szövésű szálak tartósabb ruházatot eredményeznek. Nem a tömegtől, és a vastagságtól, hanem az anyag sűrűségétől és puhaságától függ, mennyire lesz jó az anyag minősége. Vagyis az a pamutanyag, ami egyszerre puha és szilárd, sokkal jobb választás, mint a nehéz és vastag fajtája.


 

Azt se felejtsük el, azért a szintetikus anyagok között is találhatunk jó minőségűt, ugyanígy a természetes szövetek közt is vannak jó és rossz fajták. Például az olyan szintetikus anyag, mint a poliészter, nem igazán örvend jó hírnévnek, de ez nem jelenti azt, hogy eredendően rossz lenne. A divatiparban megvan a saját helyük, ismertek kiváló rugalmasságukról, és légáteresztő képességükről.
 

A nyomtatási technikák figyelembe vétele.

 

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő technikát, jó, ha tisztában vagyunk a választási lehetőségekkel.
 

Szitanyomás

 

Az emblémázás egyik legrégebbi módja, mely napjainkban is igazán népszerű. Színenként szitákat kell készíteni, így a tinta a szövetbe jut. Nagyobb mennyiségek esetén ajánlott az alkalmazása, hiszen a sziták előállítása miatt, kis mennyiség esetén igazán költséges az eljárás. Valamint inkább kevesebb színnél célszerű ezt választani, hiszen négy vagy annál is több szín esetén már a digitális, vagy a transzfer nyomtatás a megfelelő.


 

Digitális nyomtatás

 

Közvetlenül a szövetre történik a nyomtatás. Egészen részletes, színes grafikákat is meg lehet valósítani vele. Ennél a technikánál az a fontos, hogy a gépek és a pólók mennyire minőségiek. Egy csúcskategóriás géppel igazán kiváló nyomtatok lehet készíteni.
 

Transzfernyomás

 

Ennél a technikánál nem közvetlenül a textíliára kerül a nyomtatás, hanem egy transzfer papírra, amiről rá lesz vasalva az anyagra. A minőségi anyagok használata itt is nagyon fontos, hiszen ha gyengébb minőségű a póló vagy a transzfer, akkor a nyomat könnyedén leválhat akár 1-2 mosás után az anyagról.
 

Hímzés

 

Leggyakrabban polár felsők, pólók, kabátok, és dzsekik esetén használják ezt a technikát. Igazán szép, egyedi, és exkluzív kinézetett lehet vele biztosítani. Ennél sem mindegy, milyen gépet és cérnát használunk, valamint a percenkénti alacsonyabb öltésszám jobb minőséget eredményez. Az a jó hímző gép és tű, ami nem hagy lyukakat maga után.



 

Válasszuk ki, melyik nyomtatási eljárás és póló anyag megfelelő a számunkra

 

Végig kell gondolnunk, kiknek szánjuk a terméket, hova, milyen eseményre, és az sem egy utolsó szempont, milyen évszakban. Például, ha fesztiválra tervezzük a felsőt, akkor az anyag fontos, hogy könnyű, és légáteresztő legyen. A sportruházatnak pedig szintetikus anyagúnak kell lennie. Ezeket figyelmebe véve, megtalálhatjuk a számunkra legalkalmasabb technikát.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!