0036 1 232 4246   Kívánságlista

Miért hasznos reklámeszköz a plakát?

Talán nem is gondolnánk, de plakátok terén is van választék, és nem csak egy standard opció létezik. Van digitális verzió, és a hagyományos papír alapú is az egészen kicsitől az óriási méretig. Sokszor inkább attól függ a plakát nagysága, hogy a hely mekkora, ahova kihelyeznénk.
Talán nem is gondolnánk, de plakátok terén is van választék, és nem csak egy standard opció létezik. Van digitális verzió, és a hagyományos papír alapú is az egészen kicsitől az óriási méretig. Sokszor inkább attól függ a plakát nagysága, hogy a hely mekkora, ahova kihelyeznénk.



Három csoportba oszthatjuk a plakátokat, ezenkívül rengeteg más reklámforma is létezik, amelyek hasonlóak hozzájuk. Mindegyik hasznos és praktikus módja a hirdetések megjelenítésére.
 

Milyen méretű óriásplakátok vannak?


Amikor óriásplakátokra gondolunk, általában a nagy kültéri reklámtáblák jutnak eszünkbe, amik az utak, vagy az épületek falán vannak kihelyezve, ahol nagy a forgalom, és sokan látják őket. Helyhez kötöttek, hiszen miután az adott felületre kerültek, onnan nem tudjuk elmozdítani. Plakátméretek terén igazán széles a választék, de három csoportba érdemes őket mégis rakni.
 

Óriásplakátok


Az óriásplakát legtöbb esetben úgy néz ki, mint egy nagy tábla, hiszen egy hirdetőtábla felületére helyezik el általában. A legismertebb mérete: 504 x 238 cm. A legtöbb helyen általában ekkora méretűek a hirdetőtáblák.  

Az ilyen óriásplakátokat előszeretettel alkalmazzák olyan forgalmas útszakaszokon, ahol sok ember megfordul, mint például autópályáknál, városközpontoknál, állomásoknál, plázáknál, bevásároló központoknál, és a többi.

Nagy méretéből adódóan feltűnő reklámeszköz, melyet nehéz nem észre venni. Különösen piros lámpánál, vagy egy dugóban ülve, a járműből kitekintve megakad rajta a szemünk. A célközönsége emiatt is elsősorban a járművezetők, és azok a gyalogosok, akik naponta elhaladnak mellette, hiszen így ha nem is nézik meg mindennap, de folyamatosan ott van a látóterükben, így tudat alatt is nagyobb eséllyel jegyzik meg a hirdetést.



Léteznek mozgó plakátok is, ahol kettő hirdetés cserélődik meghatározott időközönként, ezzel élvezetesebb vizuális élményt nyújtva, és így többen fogják megtekinteni.

Sorozatgyártásra is alkalmasak, és akkor több ugyanolyan plakátot is kihelyeznek más-más helyre a hatékonyabb reklámozás érdekében.
 

Közepes méretű plakátok


Az óriásplakátok után következnek a közepes méretű plakátok. Ezek kisebbek, és általában a helyi közösséget célozzák meg velük. Autópálya és egyéb nagyobb autóutakon nem jellemzőek, inkább városon belül, ahol a járművezetők és a gyalogosok egyaránt látják őket. Üzletek, mozik és egyéb kereskedelmi egységek előszeretettel alkalmazzák, és az is nagyon gyakori, hogy inkább beltéren vannak elhelyezve.
 

Kisméretű plakátok


Ezek a plakátok már poszterméretben mozognak. Általában A2, A3, A4-es méretűek, és ezek is a városon belüli helyi lakosokat, arra járókat célozzák meg. Például színházaknál az aktuális darabokat sokszor plakát formában jelenítik meg a kirakatban.

Kis méretükből adódóan általában szemmagasságban, vagy afelett kicsivel, helyezkednek el, az épületek oldalain, metrókban, aluljárókban is megtalálhatóak. Vállalkozások is előszeretettel alkalmazzák a közvetlen közelükben kihelyezve, így növelve az értékesítést.

Ezekkel olyan embereket is el tudunk érni, akiket más hirdetési platformon nem, például az olyan idős személyeket, akik nem nagyon hagyják el a környéküket, valamint az olyan etnikai csoportok, amelyek egy adott területen élnek.


 

Egyéb hirdetőtáblák


Ahogy már említettük, a hagyományos plakátok mellett vannak még másfajta hirdetési formák is. Létezik még három féle hirdetőtábla, ami hozzá hasonlít, de mégis más.
 

Látványos világító hirdetőtáblák


Ilyeneket hazánkban nem igen láthatunk, leginkább nyugatabbra jellemző, főként Amerikában. Gondolhatunk például New York-ra, ami telis-tele van ilyen fajta óriási hirdetőtáblákkal. Színesek, világítanak, akár még videót is lejátszanak, melyek vonzzák a tekintetet. Az ilyen óriási hirdetményeket nem lehet szem elől téveszteni.

Különböző mérettel, és formával rendelkeznek attól függően, hol vannak kihelyezve, és milyen funkcióként szolgálnak, de általában akkorák, mint egy óriásplakát, vagy még annál is nagyobbak.


 

Mik a plakát előnyei?


Rengeteg reklámeszköz áll már rendelkezésünkre napjainkban, újabbak és régebbiek egyaránt, ennek ellenére a plakátok töretlen népszerűségnek örvendenek. Emellett rengeteg előnnyel járnak, amiért érdemes a plakát mellett dönteni.
 

Költséghatékony


A reklám az egyik legfőbb része a vállalatok költségvetésének, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a belefektetett pénzzel, mit érünk el. Fontos végig gondolnunk, melyik az, ami hatékony és mégis anyagilag kedvező hirdetési forma.

Például a rádiós vagy tévés hirdetés igazán költséges, míg az óriásplakát anyagilag sokkal kedvezőbb, és ez is sok emberhez jut el. Így lehetőségük van az olyan kisvállalatoknak is reklámozni, akiknek a költségvetése nem engedi meg, hogy drágább eszközöket alkalmazzanak.
 

Méret


Ahogy az előzőekben is láthattuk, a méretek terén nincsenek korlátok. Így bőven van választási lehetőségünk, kisebb plakátot szeretnénk, vagy esetleg egy óriásit.
 

Kiváló megjelenés, kevés erőfeszítéssel


Az is egy nagyszerű előnye a plakátoknak, hogy nem igényelnek sok erőfeszítést, mégis látványos reklámeszközök. Miután megterveztük és kihelyeztük a plakátot, onnantól kezdve saját maga végzi a munkát, hiszen mindennap új ügyfelek fogják megpillantani.
 

Ismertség növelése


Kevés erőfeszítéssel tudunk nagy ismertségre szert tenni, hiszen naponta az adott forgalmas útszakaszon több ezren is elhaladhatnak, így jelentős esélyeink vannak arra, hogy meg is jegyeznek minket.



Minden korosztály előtt növelik a márka ismertségét, hiszen lehet nem egy célzott korcsoportra irányul, de így legalább többekhez jut el a reklám. Így lehet olyan ügyfelek is meg fognak minket ismerni, akik másképp soha nem hallottak volna rólunk.
 

Nem lehet, nem észrevenni


Még ha nem is szándékosan vesszük észre, de ha már körbenézünk az utcán, látni fogjuk a plakátot, és így valamennyire meg is fogjuk jegyezni. Nem tudjuk elklikkelni, mint az internetes előugró hirdetéseket, hanem ha újra és újra arra haladunk el, akkor látni fogjuk.
 

0-24 órában dolgozik


A plakátoknál nincsen az, hogy csak kétszer adják le a tévében, vagy a rádióban, hanem egész nap reklámoz. Lehet, hogy csak egy bizonyos területen, de ha forgalmas útszakaszon van, akkor igenis megéri. Így könnyedén elérik az ügyfeleket.
 

Megfelelő helyen kiválóan működik


A plakát amiatt is nagyszerű választás lehet, hogy ad arra lehetőséget, eldöntsük, hol lenne a legcélszerűbb kihelyezni. Így a helyi ügyfeleket könnyebben be tudjuk vonzani, akár egy különleges akció által. Például egy pláza mellett érdemes hirdetni a márkánkat, ha az a bevásárló központban is megtalálható, hiszen így arra fogjuk késztetni az arra elhaladókat, térjenek be hozzánk.


 
Láthatjuk a plakát egy kiváló reklámeszköz, amibe érdemes befektetni, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy növelni fogja az ismertségünket, és így a forgalmat.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!