0036 1 232 4246   Kívánságlista

Milyen trendjei voltak a promóciós termékeknek 2020-ban?

Mindannyian elmondhatjuk, hogy 2020 igazán senkinek sem volt az éve. Rekordszintet értek el a bozóttüzek, megérkezett a világjárvány, botrányok egymás hegyén-hátán és még miegymás. Ennek ellenére az élet nem állt meg, és biztos, ami biztos, a 2020-as év új trendek előtt nyitotta meg a kaput a promóciós termékekék világában.
Mindannyian elmondhatjuk, hogy 2020 igazán senkinek sem volt az éve. Rekordszintet értek el a bozóttüzek, megérkezett a világjárvány, botrányok egymás hegyén-hátán és még miegymás.

Ennek ellenére az élet nem állt meg, és biztos, ami biztos, a 2020-as év új trendek előtt nyitotta meg a kaput a promóciós termékekék világában.

Íme, a legnagyobb promóciós termékek trendjei az idei évre:
 

Higiéniai és COVID 19 termékek


Nem meglepő, hogy ezek is a listán szerepelnek, hiszen a COVID márciusban kezdte igazán beiktatni a gyors higiéniai termékek szükségességét.

Olyan árucikkek pánikszerű vásárlása is megtörtént, mint például a WC-papír, a szappan és a tartós élelmiszerek, amelyek volt, ahol országos hiányt okoztak (korlátozott ideig).

És ezzel együtt szükségünk lett a márkás kézfertőtlenítőkre is, amelyek szintén gyorsan elfogytak mindenhonnan. A vállalkozások ezeket marketing eszközként adták át, vagy az irodákban és az üzletekben elérhetővé tették az emberek számára.

A kijárási korlátozás, és társadalmi távolságtartás miatt újfajta termékek jelentkeztek a piacon. A legnagyobb eladások a szociális távolságot biztosító matricák terén voltak.

Az arcmaszkok népszerűsége az év második felében is fokozódott, Magyarország egyes területein érvénybe léptek a szigorítások, amelyek megkövetelik, hogy nyilvános helyen is viseljék őket. Így rengeteg féle maszk felelhető már a piacon, az egyszerű feketétől kezdve a színes, mintás darabokig. Emiatt nem csoda, hogy a maszkok logóztatása is nagy népszerűségnek örvend.


 

Környezetbarát termékek


A vírus nem tudott gátat szabni a hulladék elleni globális küzdelemnek, így az ökotermékek felé ebben az évben is igény volt, ennek eredményeként most minden eddiginél többféle termék közül választhatunk.

Az újrafelhasználható kávéscsészék továbbra is a legkeresettebbek maradnak, sőt megfigyelhető az is, hogy a műanyag termékeket környezetbarát anyagokból, például bambuszból, fából, rizshéjból vagy kartonból készítsék. Például a fém szívószálak is egyre népszerűbbek, fokozatosan kiszorítva a környezetszennyező, műanyag verzióját.

Ezek közé tartoznak a tollak, kávéscsészék, irodai kiegészítők és egyebek is.
 

Wellness & Fitness Termékek


Az edzőtermek bezárásával, a legtöbb sport- és szabadtéri edzéslehetőség korlátozásával a marketingszakemberek/vezetők számára tökéletes módot jelentettek a wellness- és fitneszcikkek, hogy kapcsolatban maradjanak munkatársaikkal és ügyfeleikkel, hiszen az emberek nem akartak leállni a rendszeres testmozgással, csupán más módot kellett találniuk rá.

Így több otthoni fitnessgépet vásároltak az emberek, mint például szobabiciklit, vagy futópadot. Ezenkívül olyan eszközök eladása is megnőtt, mint a fitneszszalagok, a jógaszőnyegek és az ugrókötelek.
.
Olyan kényeztető termékek is keltek el, amelyek megkönnyítik a stresszt és ellazulnak tőlük az emberek, például egyedi fürdőbombák, fürdősók, gyertyák és még sok más.


 

Jobb minőségű termékek


A marketingesek rájöttek arra, hogy a jobb minőségű termékeket nagyobb valószínűséggel használják többet és hosszabb ideig is tartanak, ami sokkal nyereségesebb.

Megfigyelhető ez a tendenciát minden kategóriában, attól kezdve, hogy többen választották a fémből készült palackokat a műanyag helyett, ugyanez történik a ruházati és más viselhető cikkekkel is.

Azt is láthattuk, hogy több cég nem forgalmaz annyi terméket, viszont sokkal jobb minőségűk, így ugyanolyan nagy népszerűségnek örvendnek.
 

Hazai termékek


A helyi vállalkozások támogatása egy olyan módszer, amelyet sokan alkalmaznak a gazdaság ösztönzéséhez és a helyi munkahelyek megtartásához.

Leginkább az élelmiszereknél figyelhető ez meg, de egyre több ruhamárka, és egyéb kiegészítők terén is újra fellelhetőek a haza termékek.
 

Promóciós termékek közvetlen kiszállítása


A kijárási korlátozás, az üzletek bezárása miatt egyre többen kezdtek el az interneten rendelni házhoz szállítással.

Nemcsak arra volt jó, így is óvjuk egymást, hanem egy különleges élményt is nyújt, amikor csomag érkezik az otthonunkhoz, mintha megajándékoznánk saját magunkat egy különleges meglepetéssel.


 

Összegezve


2020-as év mindenki számára egy igazán kemény év volt. Volt sok nehézség, de ezekben rejlettek a kihívások is, amiket egyes marketingesek jól a javukra tudták fordítani.

Láthatjuk, a promóciós termékek most élik fénykorukat, és valószínű még jó hosszú ideig életünk mindennapos részei maradnak.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója