0036 1 232 4246   Kívánságlista

Milyen vastag papírtípus lehet az ideális választás?

Elsőre talán nem is tűnik annyira lényegesnek, hány grammos papírt akarunk használni, de ahogyan a papír kinézete fontos a dizájn szempontjából, így a súlya függ a funkciótól.

Milyen vastag papírtípus lehet az ideális választás?




Elsőre talán nem is tűnik annyira lényegesnek, hány grammos papírt akarunk használni, de ahogyan a papír kinézete fontos a dizájn szempontjából, így a súlya függ a funkciótól.

Amiatt nem kell aggódnunk a papír súlya bármilyen hatással is lenne a minőségre. Inkább amiatt fontos, milyen célra is akarjuk használni a nyomtatni kívánt terméket. Vannak olyan papírok, amik súlyuk miatt inkább az irodai közegbe alkalmasak, fénymásolás és nyomtatás használatára, ezzel szemben pedig néhány inkább plakáthoz, magazinokhoz való.

Attól is függ, milyen papírtípust választunk, hogy mit szeretnénk a nyomtatás során kiemelni. Fényesebb papírnál a képek mutatósabbak lesznek, vagy matt felületen pedig a szöveg lesz könnyebben olvasható.

Mikor a papír tömegét nézzek, figyelembe kell vennünk a megfelelő súly kiválasztásához, hogy mi a nyomtatott termék funkciója. Íme, egy rövid kis útmutató, amely segíteni fog abban, hogy megértsük, milyen papírsúly felel meg leginkább az alkalomhoz, vagy vállalkozáshoz.
 

90g-os


Árban a legkedvezőbb papírtípus, mellyel minőségi nyomtatást tudunk elérni. Könnyű, könnyen szállítható, nagyobb mennyiség gyártása esetén kiválóan alkalmas.
Például szórólapoknál igazán költséghatékony megoldás. Nagy mennyiséget tudunk gyártatni kedvező áron, s ha vállalkozásunkat akarjuk népszerűsíteni, ezzel a módszerrel a lehető legtöbb embert el tudjuk érni.
 

135g-os


Promóciós kampány esetén a nyomtatott anyagokhoz kiválóan alkalmas ez a fajta papír. Nehezebben ráncosodik meg a papír, mint a vékonyabb társai esetén, költséghatékony, és széles körben való terjesztésre is kiváló.

Megfelelő választás lehet olyan nyomdai termékek esetében, melyeket kiállításon, rendezvényen, konferencián, és hasonló eseményeken adunk a célközönségnek. Könnyed súlya miatt nem okoz nehézséget az ügyfelek számára, akár a táskájukban is beletehetik, hiszen hajtogatható, így nem fog összegyűrődni.


 

170g-os


Ha kissé testesebb papírra van szükség, akkor ez a fajta kiváló választás lehet. Vastagabb, tömörebb volta miatt professzionális kinézetet biztosít a nyomtatott termékeknek. Üzleti rendezvényeken való terjesztéshez igazán alkalmas megoldás lehet.

Hivatalos eseményeknél érdemes használni. Például üzleti konferencia, részvényesi találkozó stb. Ilyen eseményeken valószínűleg sok promóciós anyagra van szükségünk, így a könnyedebb súlya miatt kiválóan felhasználható. A vastagabb papír miatt, ez a fajta már nem hajtogatható, emiatt teljes méretében néz ki a legjobban.
 

250g-os


Ezzel a fajtával már igazán exkluzív, elegáns benyomást tudunk nyújtani az ügyfelek számára. Bármilyen nyomtatási anyag ki fog emelkedni ezzel a keményebb papírtípussal.

Kiválóan alkalmas névjegykártyák, menülapok számára. A vendéglátóipar és a kiskereskedelem előszeretettel használja. Akár füzetek borítójaként is megállja a helyét.
 

300g-os


Ez már azoknál az eseteknél kiváló választás, amikor fontos, hogy tartós legyen a nyomtatott anyag. Nem lehet összehajtani, összegyűrni, és hosszabb ideg kibírja az élettartama.

Füzetek borítójaként, vagy mappaként ez a papírtípus is jó választás lehet.

 
Ebből a kis útmutatóból megláthattuk, nagy a papírkínálat, de nem mindegy milyen célra akarjuk használni. Fontos, a tájékozottság, és hogy alaposan átgondoljuk a nyomtatott termék mondanivalóját.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!