0036 1 232 4246   Kívánságlista

Mit érdemes ellenőrizni, hogy minőségi nyomtatott pólót kapjunk?

Talán nem is gondolnánk, de több tényező is van, ami rendkívül nagy befolyással van a nyomtatás végeredményére. Jó ha ezekre odafigyelünk, ha szép és minőségi nyomatot szeretnénk kapni.
Talán nem is gondolnánk, de több tényező is van, ami rendkívül nagy befolyással van a nyomtatás végeredményére. Jó ha ezekre odafigyelünk, ha szép és minőségi nyomatot szeretnénk kapni.

Az alábbiakat érdemes ellenőrizni:
 
  • tartósság

  • színminőség

  • grafika minősége és élessége

  • póló légáteresztő képessége

  • hímzett elemek

  • mosás és ápolás során, mit kell figyelembe venni

 

 

Hogyan tudjuk ellenőrizni a nyomtatott pólók időtállóságát?
 

Az egyedi póló tartósságát az alábbi tényezők befolyásolják: a ruházat jó felépítése, az anyagminőség, és a nyomatok hosszú élettartama.
 

Kerüljük el az olyan egyedi ruházatokat, amely olcsósága miatt, pár használat és mosás után romlani kezd, így a nyomat megreped, elszíneződik, akár lehámlik.
 

Ellenőrizzük a póló felépítését

 

Elengedhetetlen a jó minőségű pólónál a megfelelő textília kiválasztása, ezért nem árt tudni, hogyan készül. Nem is gondolnánk, de rengeteg különböző öltés és kötés létezik, melyektől függ a póló tartóssága és szilárdsága.
 

  • Először is, nem árt, ha ellenőrizzük a szegélyeket, és a varratokat, hogy nem-e hiányoznak belőlük szálak.

 
  • Másodszor, az öltés a ruha egyik legfontosabb eleme, hiszen ez tartja egyben. A póló külsejére általában nagyobb figyelmet fordítanak a gyártók, hiszen ez az, ami vonzza a tekintetet. Érdemes kifordítani a felsőt, így meg tudjuk nézni, egyenletesen van-e bevarrva, van-e valahol laza szál, vagy hiány.

 
  • Harmadszor, azt is ellenőrizzük, hogy hány öltéssel készült a póló. Minél több öltést látunk, annál jobb, hiszen ez azt bizonyítja, hogy nagyobb idő lett a ruházat elkészítésére fordítva, nem csapták össze.

 
  • Negyedszer, az öltésekhez hasonlóan a szegélyeken is meglátszik, mennyi precizitást fektettek bele a ruhadarab összeállításába. A pólók esetében különösen oda kell figyelni, a gallérra, az ujjakra és az alsó szegélyre.



 

A szövet minőségének megvizsgálása


A legegyszerűbb teszt az, hogyha megérintjük az anyagot, és az érzékeinkre hagyatkozunk. Egy minőségi póló soha nem lesz műanyag vagy vaskos, hanem inkább tömör és puha. Ne elégedjünk meg ennyivel, hanem az alábbi részleteket is vegyük figyelembe, nehogy becsapjon minket az anyag:
 
  • Fogjuk meg a pólót, és a kezünkben szorosan gyűrjük össze egy részét, majd simítsuk ki. Ha nagyon ráncos lesz, akkor nem jó a minősége, viszont ha meg egyáltalán nem lesz gyűrött, akkor meg szintetikus anyagból van. Az a legjobb, ha valamennyire gyűrött marad az anyag, de nem extrém módon.

 

  • Az anyag sűrűségét úgy tudjuk megállapítani, ha a fény felé tartjuk a pólót, így látni fogjuk, mennyire válik átlátszóvá. Minél inkább átlátszó, annál kevésbé sűrű a szövet. Fontos, hogy lágy, de tömör szövetet válasszunk.

 

  • Az anyag minőségét a szálak hossza is meghatározza. Minél hosszabbak a szálak, annál inkább minőségi a termék. Ez amiatt van, mert a hosszabb szálaknak köszönhetően finomabb anyagot tudunk létrehozni a szálak összefonásával.

 
 

  • A puhaság a jó minőségi pólók egyik ismérve, amit csaló szándékkal sokan ki is használnak. Előfordulhat olyan, hogy pólókat olyan vegyszerrel vonnak be, amelytől az anyag puhának tűnik, viszont ez nem tart örökké. Pár mosás és lelepleződik a trükk, mivel a póló utána visszakapja az eredeti „durva” tapintását.

 

Honnan tudhatjuk, a nyomat nem fog lehámlani, vagy megrepedezni?


Bármilyen technikát is választunk – szita-, digitális-, vagy transzfernyomás -, számolnunk kell azzal, hogy a nyomat elrepedése az egyik leggyakrabban előforduló hibatípus. Ha minden megfelelően, minőségien van végrehajtva, akkor nem szabadna ennek megtörténnie. Van néhány praktika, ami segíthet nekünk leellenőrizni ezt, hiszen egy frissen nyomtatott pólón először minden tökéletesen fog kinézni.
 
  • Fogjuk meg a pólót, és azon a részen, ahol a nyomat található, kezdjük el szét húzni. Ebből látni fogjuk a nyomat megfelelően kikeményedett-e vagy sem. Ha a tinta az anyaggal együtt nyúlik, akkor minőségileg teljesen rendben van, viszont ha megreped, akkor nem volt megfelelő a nyomtatás.

 
  • Tapintsuk meg a nyomatot, így ellenőrizni tudjuk, mennyi festék és bevont réteg van rajta. Az a jó, ha némileg vastag a nyomat, de nem túlzottan. A túl sok festék sem tesz jót a nyomatnak, mert az azt jelenti, sok rajta a felesleg, és könnyen megrepedezhet.

 
  • Ha a transzfernyomást válasszuk, figyeljünk oda, milyen minőségi anyagokat használunk, hiszen az olcsóbbak esetén az idő múlásával a nyomat szintén megrepedhet. Érintsük meg, nyújtsuk ki és gyűrjük meg a nyomatot, hogy meggyőződhessünk a minőségéről.

 
  • Még az is előfordulhat, hogy a nyomat leválik az anyagról. Ez amiatt történhet meg, ha nem tapad jól a szövethez, az anyagon végrehajtott előzetes préselés miatt, mielőtt a nem kívánt nedvességet átveszi, vagy eltávolítják a szövetből.

 

Miből tudhatjuk meg, a nyomat elszíneződik-e?

 
Amennyiben megfelelően vannak mosva a pólók, a nyomat nem veszíti el a színét, ameddig a ruha élettartama bírja.
 

Már színt vesztett a nyomat?


Az olcsó nyomtatás sajnos több kárt tud okozni, mint hasznot. Foltokat, színvesztést is okozhat akár, még ha első látásra úgy is tűnik, hogy minden rendben. Sajnos ez néha csalóka.
 
  • Tapintsuk meg a nyomatot, és dörzsöljük hozzá az ujjunkat. Ha foltos lesz tőle az ujjunk, akkor az azt mutatja, hogy eléggé rossz minőségben készült a nyomat.

 
  • A másik lehetőség, hogy nézzük át a pólót, valahol van-e rajta folt, mivel ez azt jelenti, a nyomat hagyta a ruhán a foltot.

 

Mosás után elszíneződik?


Elsőre talán nem könnyű megállapítani, vajon vesztette-e a festék a színéből, hiszen ez a minőségétől és a kikeményedési folyamattól függ a leginkább.


 
Szitanyomott pólók esetén, a pólón lévő nyomat nem veszíti el a színét és élénkségét. Viszont a digitális nyomtatásánál már más a helyzet. Technológia függő, hiszen napjainkban már vannak olyan csúcskategóriás gépen, melyek megakadályozzák a fakulást, de előfordulhat, hogy egy idő után a mosás következtében halványulni kezd a nyomat.
 
  • Úgy tudjuk ellenőrizni, ha megérintjük a nyomtatot. Ha úgy érezzük, túl puha, akkor az nem jelent semmi jót, hiszen ez azt mutatja, nem lett rendesen lefixálva, vagy túl kevés rajta a bevonat rétege. Emiatt fog pár mosás után halványulni.

 
  • Ha a nyomat egyszerre szilárd, de mégis puha, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.