0036 1 232 4246   Kívánságlista

Mit érdemes tudni a vászonkép nyomtatásról?

Napjainkban a vászonképek igazán nagy népszerűségnek örvendenek. Rengeteg helyen igazán jó dekorációs eszközként szolgálhat, mint például lakásban, üzletben, étteremben és a többi. Amennyiben az a fő célunk, az adott hely esztétikai minőségén emeljünk, akkor nem is lehetne jobb megoldás a vászonnál.
Napjainkban a vászonképek igazán nagy népszerűségnek örvendenek. Rengeteg helyen igazán jó dekorációs eszközként szolgálhat, mint például lakásban, üzletben, étteremben és a többi. Amennyiben az a fő célunk, az adott hely esztétikai minőségén emeljünk, akkor nem is lehetne jobb megoldás a vászonnál.
 
A vászonra általában valamilyen kép kerül nyomtatásra. Eredetileg az volt a fő feladata, hogy festmények reprodukcióját örökítsék meg rajta. Téglalap vagy négyzet alakú szokott lenni, az egészen kicsitől kezdve a plafonig érőig. Fakeretre szokták kifeszíteni őket, de akár olyan keretre is fel lehet szerelni, ami látható, bár ezek igazán egyedi esetek. Manapság már akár családi fényképeket is megörökíthetünk rajtuk, így meghittebbé és szebbé téve az otthonunkat. Ezenkívül természetesen bármilyen más képet, grafikát lehet rá nyomtatni.



A vászon nyomtatás lehetővé teszi, hogy ne tucat képet tegyünk a falra, amit a boltban tudunk megvásárolni, hanem akár egyedi grafikát, ami sehol máshol nem található. Így a csupasz falakat fel tudjuk dobni, és sokkal kellemesebb lesz a helyiség, akár lakásról vagy üzletről legyen szó.

 

Milyen előnyei vannak a vászonnak?


Először, sokkal tartósabb, mint bármilyen fotó-, vagy plakátpapír. Míg a papírnál nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy véletlenül szakadás keletkezzen rajta, addig a vászon egy sokkal strapabíróbb anyag. A rányomtatott grafika nem fog a nedvesség hatására elmosódni, valamint a papírokkal ellentétben nem fog elhalványulni.
 
Másodszor, a vászon texturált felülete miatt sokkal érdekesebbé teszi az összképet, valamint élénkebb is, mint a sima papír.
 
Harmadszor, akár úgy is nyomtathatunk rá képet, hogy több vászonra osztjuk el, majd egymás mellé téve a falra valamennyi távolsággal egymás között. Így egy igazán érdekes, és egyedi megjelenést fogunk kapni.
 

Milyen típusai vannak a vászonnak?


Háromféle típusba tudjuk őket csoportosítani:
 
  • Egyedi vászon, aminél a saját fotóinkat, vagy képeinket nyomtatjuk rá a vászonra. Méretben nincs megkötés, tetszés szerint dönthetjük el, mekkorára van szükségünk. Ezáltal a személyes képeinket igazi műalkotássá tudjuk alakítani.
 
  • Előre legyártott vásznak is vannak, melyek széles körben árusításra kerülnek. Lehet rajtuk akár állatról kép, műalkotás, épület stb. Itt egyedi méretre nincs lehetőség, hanem a kínálatban szereplő méretek közül választhatunk.
 
  • Limitált kiadású vászon festmények, melyek ismert művészek eredeti műalkotási, és hitelességi tanúsítvánnyal is rendelkeznek.
 

 

Hogyan tartsuk karban a vászonképeket?

 
A vászonképek egyik nagy előnye, hogy hosszú-hosszú évekig megőrzik tartósságukat. Viszont az is fontos, hogy vigyázzunk rájuk, és a megfelelő körülmények között tartsuk őket, így óvva őket az idő előtti minőség romlástól.

Nem szabad, hogy hosszú ideig közvetlen napfény érje, különben az anyag kopni kezd. Ez természetesen nem jelenti azt, ha már egy kicsi fény éri, akkor be kell pánikolnunk, és azonnal egy sötét szobába vinni a vásznat. Inkább csak arról van szó, figyeljünk oda, hogy hosszú órákon keresztül ne érje erős napfény.
 
Óvatosan lehet tisztítani a vásznat, de ezt ne vízzel tegyük. Használjunk egy száraz rongyot, amivel a port le tudjuk róla törölni. Ha véletlenül mégis víz kerülne a vászonra, akkor egy száraz anyaggal itassuk fel a nedvességet.
 
A túlzott meleg, vagy nedves környezet is szintén rossz hatással lehet a vászon tartósságára. Emiatt nem szabad olyan helyre vásznat kihelyezni, ahol a hőmérséklet, és a páratartalom folyton ingadozik.
 

Milyen kialakításban érdemes elrendezni a vászonképeket?

 
Természetesen, ha csak egy darab vásznat szeretnénk a falra kihelyezni, akkor ilyen jellegű problémával nem fogunk szembesülni. Viszont ha többet szeretnénk, és ugyanarra a falra raknánk, akkor ki kell találnunk, milyen összképet alkotva mutatnának jól. Ha csak random, összevissza rakjuk fel a falra, akkor az inkább rombolni fogja az esztétikus megjelenést, mintsem növelni.
 
A legegyszerűbb, ha azonos méretben, egymástól egységes távolságra helyezzük el a vásznakat, de vannak kreatívabb megoldások is, ahol játszhatunk a méretekkel.
 
Íme, néhány kép, hogyan lehetne ízlésesen elhelyezni egymás mellett a vásznakat, hogy nem csak szép, hanem érdekes is legyen.


 

Mit érdemes figyelembe venni, ha személyes célra vászont akarunk nyomtatni?

 
Mikor eldöntjük, milyen színek jelenjenek meg a vászonképen, vegyük figyelembe a belső tér kialakítását is, hiszen fontos, hogy a kettő harmonizáljon egymással, és a vászon hozzáadjon, és ne elvegyen az esztétikai élményből. Ezért fontos tudni, hogyan lehet jól kombinálni a színeket, mik illenek össze, vagy éppen mik emelnék ki egymást ízlésesen. Vegyük figyelembe, a szoba stílusát is, ahova kihelyezésre kerül, például egy vintage stílusú szobában egy minimalista kép nem igazán fog jól mutatni.
 
Ami még szintúgy fontos, hogy ne csak a szobával legyen a vászonkép harmóniában, hanem megfeleljen a személyes ízlésünknek. Ne menjünk gondolkodás nélkül az épp aktuális divatirányzat után, ha az nekünk nem tetszik. Például ne akarjunk avantgárd stílusú képet, amennyiben távol áll tőlünk ez az irányzat. Az egyedi vászonnyomtatás számtalan lehetőséget kínál, hiszen a különböző érdekes grafikai művektől kezdve, akár személyes, családi fényképeket is megjeleníthetünk rajta, melyek más otthonok falán nem találhatóak meg.


 
Azt sem árt figyelembe venni, milyen funkciót tölt be az adott helyiség. A mindennapos életünké fog válni a vászonkép, ezért körültekintően kell megválasztanunk a színt, és a képet, hiszen ez folytonos hatással lesz ránk, a hangulatunkra. Emiatt nagyon fontos, hogy alaposan válasszuk meg, mit szeretnénk kitenni a falra. Például, ha hálószobába kerül a vászonkép, akkor a kép színeinek nyugtatónak, kellemesnek kell lenniük. Világos, élénkebb színek pedig a nappaliba, vagy konyhába lehetnek jó választás. A színeknek megvan a maga jelenésük, és hatásuk a hangulatunkra. A zöld például nyugalmat áraszt magában, míg a piros intenzitást.
 

Milyen témája vásznak vannak?

 
Rengetegféle téma van, amit meg tudunk jeleníteni vásznon. Most a teljesség igénye nélkül nézzük meg néhány típust, mely inspirálhat minket.
 
  • Tájképek
  • Állatok
  • Absztrakt képek
  • Épületek, városok
  • Személyes képek
  • Idézetek
  • Híres festmények reprodukciói
  • Modern műalkotások
 


Láthattuk, a vászonkép egy igazán jó eszköz, ha amellett döntünk, hogy otthon vagy a munkahelyen szeretnénk egy kis hangulatot csempészni a helyiségbe. Esztétikus és minőségi megjelenést fog magából sugározni, ami ránk is kedvező hatással lesz.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)