0036 1 232 4246   Kívánságlista

Molinó készítés – tervezéstől a gyártásig

Akár egy termék reklámozásáról van szó, akár kreatív dekorációról, a banner gyors és egyszerű módja ezek megvalósítására. Például egy egyedi molinóval könnyen felhívhatjuk magunkra a figyelmet, akár egy egyszerű, de frappáns szöveg, vagy bonyolult grafikák segítségével.

A Molinó Készítés és Gyártás lépései...


Akár egy termék reklámozásáról van szó, akár kreatív dekorációról, a banner gyors és egyszerű módja ezek megvalósítására. Például egy egyedi molinóval könnyen felhívhatjuk magunkra a figyelmet, akár egy egyszerű, de frappáns szöveg, vagy bonyolult grafikák segítségével.


 

Gondoljuk át, mit is akarunk!


Mielőtt belevágnánk a konkrét tervezésbe, jó, ha elgondolkodunk rajta, mire akarjuk felhasználni, hol lesz kihelyezve.

Ha bentre szeretnénk használni, megjelenítve a terméket, szolgáltatást, vagy a céget népszerűsítve, akkor akár a Roll-up banner is kiváló választás lehet. Ha esetleg falra, vagy a kinti térben szeretnénk dekorációt, hirdetést elhelyezni a molinó a legjobb lehetőség. Nincsenek méreti megkötések, kicsitől kezdve az óriásig bármekkora lehetséges, csak a képzeletünk szabhat határt neki.

Gondoljuk át a banner célját és hogy, hol helyeznénk el. Ebből rá fogunk jönni, milyenre is van pontosan szükségünk.
 

Tervezzük meg!


Miután eldöntöttük, mit is szeretnénk, elkezdhetjük a grafikai tervezést. Pontosan akkorára állítsuk be a méreteket a tervezői programban, amekkora a nyomtatni kívánt felület. Természetesen, ha óriási méretről van szó, akkor érdemes 1:2, vagy 1:10 arányban elkészíteni a grafikát.

 A felbontásban körülbelül 100-300 DPI között kell lennie, attól függően, milyen távolságból lesz nézve a kész banner. Messziről nézve, nem kell a nyomtatott terméknek teljesen élesnek és tisztának lennie.


Engedjük szabadjára a képzeletünket!


Miután beállítottuk a fájlt, megkezdődhet az igazi munka. Rengeteg lehetőség van egy jó grafika elkészítéséhez. Használhatunk grafikákat, fényképeket, szebbnél-szebb betűkészleteket, melyekkel egy feltűnő, impozáns megjelenést kölcsönözhetünk a tervezetnek.

Figyeljünk oda a fényképek minőségére, hiszen ha nagyon alacsony felbontásút választunk, amit utána felnagyítunk, akkor számíthatunk rá, hogy elmosódott, homályos képet kapunk, ami nemcsak hogy igénytelenséget, de szakszerűtlenséget is fog tükrözni rólunk. Valamint nem lesz érthető, mit is akarunk reklámozni, hirdetni.

A szöveg legyen jól olvasható, vastag, így azonnal érthető lesz az, mi is az üzenetünk, mit képviselünk. Valamint azt is figyelembe kell vennünk a molinó esetében, körülbelül min. 3-3 cm-el a szélétől érdemes beljebb kezdeni a felirat, hiszen az anyag körbe lesz szegve, és ringlik, vagy bújtató is kerül rá. Így elkerülhetjük azt a hibát a szövegben esetleg egy ringli kerülne, így rontva az összhatást.

Érdemes akár több féle vázlatot is készíteni, bátran játszani a színekkel, amíg meg nem találjuk a tökéletes kinézetet. Ha kiválasztottuk a megfelelő grafikai tervet, akkor utána exportáljuk pdf formátumba.


 

Mehet a gyártás!


Ezek után már csak annyi van hátra, hogy megrendeljük az elkészült grafikai terv alapján a molinót. Oldalunkon több féle lehetőség közül is van választási lehetőség a molinók esetében:

https://www.profi-reklam.hu/molino

Nem kell mást tennie, mint kiválasztania, melyik típusú molinót szeretné, megadnia a méretet és a darabszámot majd megrendelni a terméket.

 
Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Ők is minket választottak

Beregszászi Csaba
Beregszászi Csaba
"Szükségünk volt gyors pontos kivitelezésű olcsó plakátnyomtatás szolgáltatásra. Az interneten fellelhető szolgáltatók cégek közül a Profireklám ajánlata volt a legkedvezőbb. Precíz munka remek nyomtatási minőség, biztosan hozzájuk fogok fordulni ezentúl is nyomtatás ügyben!"
Kakuk Szabolcs
Kakuk Szabolcs
"Végre egy kemence ami könnyen kezelhető. Ezt mondják vevőink mikor velünk találkoznak. Olyan nyomdai partnert kerestünk, akik támogatnak minket innovativitásunkban. Akik számára a vevők kiszolgálása nem csak munka, hanem elhivatottság és ugyanaz a tűz ég bennük mint a kemencéinkben."