0036 1 232 4246   Kívánságlista

Hogyan tervezzünk cégtáblát?

Üzletünk fontos ékköve lehet a cégtábla, így egyáltalán nem mindegy, hogyan is fog kinézni. Egyrészt, ez fogja fogadni a betérő ügyfeleket, emiatt fontos, hogy jó benyomást tegyen rájuk. Másrészt, ezzel tudjuk jelezni, hol a vállalkozásunk. Ha nincs kinn egy cégtábla az ajtón, vagy az épület homlokzatán, akkor sokkal kisebb az esély, hogy ránk találjanak.
Üzletünk fontos ékköve lehet a cégtábla, így egyáltalán nem mindegy hogyan is fog kinézni. Egyrészt ez fogja fogadni a betérő ügyfeleket, emiatt fontos, hogy jó benyomást tegyen rájuk. Másrészt ezzel tudjuk jelezni hol a vállalkozásunk. Ha nincs kint egy cégtábla az ajtónál vagy az épület homlokzatán, akkor sokkal kisebb az esély, hogy ránk találjanak.



Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, melyek segítségünkre lehetnek a megfelelő cégtábla megtervezésében:
 

Jellegzetes színek használata


Ilyen például a Telekom magenta, a Facebook kék vagy a Milka lila. Ezeknek a márkáknak annyira jellegzetes a színük, hogy ha csak a színt látjuk, de a logót nem is, rögtön az adott cégre fogunk asszociálni. Ebből is látszik, hogy nagyon fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása, hiszen ez fog beszélni helyettünk a márkánkról. A marketingben minden színnek saját jelentése van. Például a kék bizalomkeltő, a piros energikus, a zöld nyugodtságot áraszt, stb....

Azt sem árt figyelembe venni színválasztásnál, hogy a tábla hova fog kerülni. Például egy szürke falra nem érdemes szürke táblát tenni, hiszen így beleolvad a környezetbe és nem fogják észrevenni. Kontrasztos árnyalatot válasszunk, amely arra fogja késztetni az embereket, hogy felfigyeljenek a táblára.

Ha eladás céljából szeretnénk táblát készíteni, akkor az egyik legjobb választás a píros szín. Figyelemfelkeltő, kontrasztos és mivel gyakran használják ilyen célra, sokak számára anélkül egyértelmű lesz, miről van szó, hogy elolvasnák a szöveget.


 

A méret a lényeg


Nem minden esetben, de a reklámtábláknál igenis fontos, hogy minél nagyobb legyen, hiszen így nagyobb az esélye annak, hogy felfigyeljenek rá. Mielőtt kitalálnánk a méretet, mérjük le a felületet, ahova a táblát ki szeretnénk tenni, és az alapján döntsünk.

A felirat szempontjából az a legjobb, ha rövid és lényegre törő. Például, ha közvetlen az üzletünk bejárata fölé akarunk egy cégtáblát, akkor elegendő lehet a cég neve, és a szlogen. Ha valamit reklámozni akarunk vele, akkor is a lehető legrövidebben fogalmazzuk meg, így kisebb szöveg esetén, nagyobb betűtípust tudunk használni, ami sokkal szembetűnőbb.
 

Megfelelő anyagú tábla kiválasztása


A tábla anyagának kiválasztása függ attól is, hogy hova lesz kihelyezve. 
Nézzük meg, milyen anyagok közül lehet választani:
 

PVC tábla


Műanyag habosított PVC-ből készül. Könnyű, de mégis merev anyag, amit egyszerűen a falra lehet fúrni. Ár érték arányban is igazán gazdaságos, mely kültéri és beltéri használatra is kiválóan alkalmas. Több évet is kibírhat, de ha igazán tartós megoldást szeretnénk, akkor az alumínium tábla javasolt.


Alumínium tábla


Az alu dibond szendvicslemez tábla egy strapabíró anyag, kiválóan alkalmas kültéri használatra, több évig is lehet használni. Ugyan ez drágább mint a pvc tábla, de mivel igazán tartós, ezért megéri belefektetni.


Plexi táblák


A plexi táblák is igazán népszerűek manapság. Fehér és átlátszó anyag is van belőle, mellyel egy kellően mutatós, elegáns kinézetet tudunk biztosítani üzletünknek. Például éttermek, szalonok, ügyvédi irodák előszeretettel ezt a fajtát válasszák.
 

Lényeges információt jelenítsen meg


Nagyon fontos, ne essünk túlzásokba, és maga a dizájn ne terelje el a figyelmet a szövegről. De az is lényeges, hogy felesleges információkat se tűntessünk fel rajta, mert mindig zsúfoltabb lesz, annál kisebb az esélye, hogy bárki elolvassa.

Természetesen, vannak olyan információk is, amik elengedhetetlenek egy jó cégtáblánál:
 
  • cégünk neve

  • logó


Ha a tábla nem közvetlenül az üzletünknél kerül kihelyezésre, akkor nagyon fontos, hogy az alábbi információkat tartalmazza:
 
  • cím, telefonszám

  • útvonal (pl. egy nyíl mutathatja az irányt)

  • weboldal (pl. online vállalkozás)


Ezek az információk segíteni fognak abban, hogy könnyen megtalálják az üzletünket.


 

Megfelelő kontrasztok használata


Nemcsak a környezetből kell kitűnnie a táblának, hanem a design különböző elemeinek is olyanoknak kell lenniük, hogy egymást kihangsúlyozzák. Nézzük meg például a logónkat. Világos, vagy sötét? Ha világos, akkor háttérként használjunk sötét hátteret, ha pedig sötét színekből áll a logó, akkor halvány legyen a háttér. Így nem fog az egész egybemosódni, hanem hangsúlyosan látszódni fog a lényeg.

Fontos, hogy már messziről észrevegyék a táblát, emiatt a lehető legkontrasztosabb színeket használjuk a jó ízlés határain belül. Ezekkel a tipekkel igazán mutatós cégtáblát fogunk tudni tervezni, melyet mindenki észrevesz.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!