0036 1 232 4246   Kívánságlista

Megállító tábla – minden, amit érdemes tudni róla

A megállító tábla egy igazán hatékony és elegáns módja a figyelem felkeltésnek. Nem csak feltűnő, de még mutatós is, remek eszköz az új vállalkozások számára, hogy bevonzzák vele a célközönséget.

Megállító tábla minden amit érdemes tudni róla.


A megállító tábla egy igazán hatékony és elegáns módja a figyelem felkeltésnek. Nem csak feltűnő, de még mutatós is, remek eszköz az új vállalkozások számára, hogy bevonzzák vele a célközönséget.



Az alábbiakban egy kisebb útmutatást fogunk nyújtani a megállító táblák használatát illetően.
 

Mi is az a megállító tábla?


Elsőre talán ez a kérdés merülhet fel bennünk. Annyi féle reklámeszköz közül válogathatunk. Vajon miért pont e-mellett döntenénk?

Leggyakrabban kültéren alkalmazzák ezt az eszközt, melyet márka, valamilyen ajánlat, kedvezmény, vagy termék népszerűsítésére használnak. Elsősorban az új, lehetséges ügyfelek bevonzására van kitalálva, mely felkelti a kíváncsiságot, s így nagyobb eséllyel térnek majd be az üzletbe.

A köznyelvben szendvicstáblának is hívják őket. 2 fajta típust különböztetünk meg egymástól a megállító táblákon belül:
 
  • Alumínium keretes megállító táblák, melyek nyomtatott formátumú, figyelemfelkeltő plakátokat prezentálnak elénk
  • Kréta táblák, amelyekre mi magunk írhatjuk a frappáns feliratot, amivel be szeretnénk vonzani az ügyfeleket


 

Miért hívjuk megállító táblának?


Magában a nevében benne van már a válasz. Elsődleges célja az, hogy felhívva magára a figyelmet, az arra járó emberek, megálljanak, és változtatva az úti céljukon, betérjenek az üzletbe. Két oldalasak ezek a táblák, középen egy összekötő csatlakozással, így oldalról nézve egy „A” betűre emlékeztet a formája.

Mivel két oldalon is megvan jelenítve a reklám, így a mindkét irányba haladó emberek figyelmét fel tudja kelteni, kétszeres eséllyel arra, hogy sikert érjen el.

Valamint strapabíró, a nyüzsgő városi területeken is kiválóan alkalmas.
 

Milyen méretekkel rendelkezik a megállító tábla?


Változatos a felhozatal. Vannak kisebb és nagyobb méretek is, mint például:
 
Ezek az oldalak méretei, a plakátok is ekkora méretben kerülnek nyomtatása.
 

Miért érdemes megállító táblát használni reklámozáshoz?


Praktikus, könnyen kihelyezhető eszköz, mely egyszerűen tud kommunikálni az arra elhaladóval.

Főbb előnyei:
 
  • Figyelemfelkeltő
  • Ügyfél csalogató
  • Népszerűsíti a legújabb ajánlatokat, akciókat
  • Új üzlet megnyitása előtt már előre reklámozza a helyet

kétoldalas megállító tábla
 

Hol szokás elhelyezni egy ilyen táblát?


Általában az üzlet mellett, a főbejáraton kívül, vagy esetleg olyan helyen, ahol a járda szélesebb az átlagnál, ilyen lehet például egy belvárosi sétáló utca. Figyelembe kell venni azt is, mennyien haladnak el arra, milyen széles az út. Egy szűk járdán nem célszerű kihelyezni egy nagyobb megállító táblát, hiszen akadályozná a járókelőket a sétában, így kellemetlen élményeket szereznének az üzlettel kapcsolatban.
 

Szükséges engedély a kihelyezéséhez?


Ha a főút mellé szeretnénk kihelyezni a megállító táblát, érdemes a helyi önkormányzatnál megérdeklődni, milyen szabályok vonatkoznak a közterületi reklámozásra.

Nagyobb városokban, ahol vannak műemlékként védett övezetek, speciális szabályok vonatkozhatnak a reklámeszközök használatára, amihez külön engedélyek szükségesek.

Mindenképpen fontos utána nézni a helyi szabályoknak, mielőtt üzletünk reklámozásába kezdenénk.


 

Mennyire bírja időjárásálló?


Léteznek vízálló megállító táblák is az alumínium anyagúak esetében. A nyomtatott plakát rész felett van egy műanyag fólia, amely megvédi a papírt az időjárás viszontagságaitól, így nem kell félnünk attól, elázik, vagy elfújja a szél.

A kréta táblánál számolnunk kell azzal a kockázattal, ha hirtelen leszakad az ég, akkor könnyen elmossa az eső az üzenetünket. Napos időbe a legalkalmasabb ez a fajta megoldás.
 

Mire kell odafigyelni a dizájn tervezésekor?


Fontos, hogy vonzza a tekintetet, s egyben az üzenet egyszerű, érthető legyen. Ha a szöveg mellett grafikai elemeket is használunk, akkor oda kell figyelni arra, hogy a kettő kiegyensúlyozza egymást, a színek és az elemek ne nyomják el a szöveget.
 
  • Válasszunk egy jól olvasható betűtípust, és rövid, tömör mondatokat – így az arra járók könnyedén el fogják tudni olvasni az üzenetet
  • Egyszerű, világos képek használata – mivel a túl élénk és színes grafikák könnyedén beleolvadhatnak a szövegbe, ami így nehezen olvasható lesz
  • Frappáns üzenetek – egy jó vicc, vagy egy humoros vers vonzhatja a tekintetet


 

Mennyi idő alatt készül el egy ilyen tábla?


Ez esetenként változó. Függ az adott szolgáltatótól, akitől rendeljük. Van-e már kész grafikai terv, vagy még annak a kompozícióját is ki kell találni és egyeztetni a grafikussal. Fontos, hogy tudjuk, mit szeretnénk, mi a célunk, így minél gördülékenyebben tudjuk elkészíttetni a tervet, és hamarabb kaphatjuk kézhez a hőn áhított megállító táblát.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)