0036 1 232 4246   Kívánságlista

Autómatrica felhelyezése és eltávolítása néhány egyszerű lépésben

Az autómatrica egy igazán népszerű reklámeszköz, mellyel a forgalmas autóutakon bárhol találkozhatunk. Buszokon, teherautókon, céges furgonokon, de személygépkocsikon is láthatunk ilyeneket, mivel figyelemfelkeltőek, és a folytonos mozgásban levés miatt egy remek reklámozási felületet nyújtanak a járművek.


Az autómatrica egy igazán népszerű reklámeszköz, mellyel a forgalmas autóutakon bárhol találkozhatunk. Buszokon, teherautókon, céges furgonokon, de személygépkocsikon is láthatunk ilyeneket, mivel figyelemfelkeltőek, és a folytonos mozgásban levés miatt egy remek reklámozási felületet nyújtanak a járművek.



Hogyan lehet biztonságosan felhelyezni az autófóliát?

5 egyszerű lépés betartásával akár saját magunk is könnyedén fel tudjuk helyezni az autómatricát, szakember segítsége nélkül.

Így a matrica:
 
  • tartósan a járművön marad

  • nem fog lehámlani vagy az időjárás leszedni

  • nem lesz buborékos

  • úgy fog kinézni, mintha egy profi helyezte volna fel, nem lesz ráncos, vagy görbe


A kedvcsinálás után, térjünk rá a lényegre, s nézzük meg, milyen dolgok betartása segíthet nekünk a professzionális matrica felhelyezésben.
 

1. Lépés: Alaposan tisztítsuk meg a felületet
 

Ahhoz, hogy a matrica jól tudjon tapadni, elengedhetetlen a tiszta felület. Ha koszos, poros járműre akarjuk a matrica rárakni, akkor számítanunk kell arra, hogy nem fog rendesen odaragadni, elcsúszhat, vagy hamarabb leválhat.

Használjunk a felület takarításához szappant vagy sósborszeszt, viszont olyan anyagot NEM szabad, ami viaszos, vagy más maradványt fog hagyni maga után.
 

2. Lépés: Határozzuk meg, hova szeretnénk elhelyezni a matricát.


Azt igazán könnyű meghatározni, hogy a jármű mely oldalára is akarjuk elhelyezni a matricát. Viszont a pontos elhelyezés egy kis mérést is igényelhet. Mérjük meg a matricát, majd a kiválasztott területet. Ez segíteni fog abban, ha a felület nagyobb, mint a fólia akkor a pontos méretek ismeretében középre tudjuk elhelyezni, valamint, nehogy kissé ferdén kerüljön fel.

Ehhez használhatunk vonalzót, mérőszalagot vagy más egyenes eszközt.
 

3. Lépés: A hordozó lehúzása


Ha a matrica kisebb, mint egy alkar hossza, akkor könnyűszerrel le lehet húzni a teljes hordozóját, hogy felragasszuk a felületre.

Viszont ha ennél nagyobb méretű a fólia, akkor mindig csak néhány centimétert húzzunk le a hordozóról, és fokozatosan helyezzük fel a matricát.
 

4. Lépés: Applikáljuk fel a matricát


Helyezzük az autófólia egyik szélét a járműre, és óvatosan kezdjük el simítani egy egyenes, sík eszközzel, akár festékkaparóval, vagy hitelkártyával.
 
  • Ennél a folyamatnál nagyon fontos, hogy lassan, precízen applikáljuk fel, nem kell elsietni a folyamatot.

  • A matrica felületét erősen simítsuk le, így megakadályozzuk, hogy buborékos legyen.

  • A fóliát szorosan húzva tartsuk, nehogy ráncosan tapadjon a járműre, vagy buborékossá váljon

  • Ahogy simítjuk a matricát, lassan húzzuk le a hordozóját

 

5. Lépés: Fejezzük be a munkát


Kicsit hagyjuk a matricát a felületen érintetlenül, hogy rendesen odaragadjon. Utána kiegyenlíthetjük még azokat az apró buborékokat, amiket esetleg nem vettük észre a felrakás során. Mikor buborékot távolítunk el, az egyenes, sík eszközünkkel nyomjuk meg a buborékot a matrica széle felé haladva, hogy a levegő eltávozzon alóla.

NE használjuk hajszárítót vagy más eszközt a matrica szárítására, mivel így könnyen megolvadhat a fólia.


 

Hogy távolítsuk el könnyedén az autómatricát?

 

Egy idő után természetesen szeretnénk leszedni a járműről, esetleg mert egy másikat szeretnénk felhelyezni, vagy csak idejét múlt a hirdetés. Ez a művelet sem bonyolult, mi magunk is könnyedén eltávolíthatjuk néhány egyszerű módszerrel.


1. Módszer: Melegítés


Ahogy a felhelyezésnél már volt róla szó, a hő inkább tönkreteszi a vinylt, mintsem jót tezs neki. Így egy hajszárító segítségével könnyedén eltávolíthatjuk az autófóliát, ha utána nem akarjuk megtartani, hanem inkább kidobnánk.
 
  • Lassan mozgassuk a hajszárítót a vinyl széleire összpontosulva, amíg szépen a széle kezd felkunkorodni vagy buborékos lenni

  • Amint a széles meglazult, csúszattuk a kaparót a fólia alá, és közben a hővel dolgozzuk fel, így felemelve a többi részét is a matricának

 

2. Módszer: Lehúzás


Ha a vinyl már régóta a járművön van, vagy már vannak laza részei, akkor csak annyit kell tennünk, hogy megfogjuk a szálát, és óvatosan elkezdjük lehámozni.

Utána ellenőrizzük le, nem e maradt a ragasztóból vagy a matrica felületéből a járművön apró darabkák.
 

3. Módszer: Víz


Ha az a célunk a matricát még felhasználjuk, akkor egy nedves, meleg ronggyal tudjuk a legsérülésmentesebben leszedni.
 
  • Meleg vízzel nedvesítsünk be egy rongyot, és óvatosan dörzsöljük át vele a matricát

  • Ne tartsuk rajta túl sok ideig egy helyen, mivel így könnyen megolvaszthatjuk a fóliát

  • Várjunk türelemmel, amíg a vinyl elkezd megereszkedni

  • Miután a szélei a felületről felemelkedtek, óvatosan egy kaparóval kezdjük lehámozni a járműről




Ezekkel a módszerekkel könnyedén megszabadulhatunk a feleslegesség vált matricától, s akár egy újra kicserélhetjük.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója