0036 1 232 4246   Kívánságlista

Mesh háló vagy molinó a jobb választás?

A vállalkozások számára nem mindegy, hogy milyen reklámeszközt használnak, hiszen függ attól is, hogy hova lesz kihelyezve a banner, mekkora a mérete, valamint meddig akarják alkalmazni. Ebből is látszik, a megfelelő megoldás megtalálása nem mindig egy egyszerű folyamat.

A vállalkozások számára nem mindegy, hogy milyen reklámeszközt használnak, hiszen függ attól is, hogy hova lesz kihelyezve a banner, mekkora a mérete, valamint meddig akarják alkalmazni. Ebből is látszik, a megfelelő megoldás megtalálása nem mindig egy egyszerű folyamat. Olyan szempontokat is figyelembe kell venni, hogy az adott reklámeszköz mennyire tartós, testre szabható, milyen funkcióval rendelkezik, az adott promóciós reklámkampányhoz illik-e.
 

A mesh hálók és a molinók igazán népszerűek manapság. Egyszerűek, lehetnek akár kicsik, vagy nagyok, és mindkettő hasonló célt szolgál. Ezért nem csoda, ha felmerül a kérdés, melyiket érdemes választanunk. Nézzünk meg most néhány tényt velük kapcsolatban, ami segíthet a döntésben.
 

Mesh háló
 

Ahogy már a nevéből is látszik, ez egy hálós anyag, mely lehetővé teszi, hogy a levegő könnyedén áthaladjon a lyukak között. Igazán jó választás lehet, ha szeles környezetben kell kihelyeznünk a banner-t, így nem kell attól félnünk, hogy az anyagot elszakítja a szél. A perforált anyag miatt, kissé átlátszó megjelenést fog kölcsönözni a mesh hálónak, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne rá szép, élénk grafikákat nyomtatni. Való igaz, oda kell figyelnünk, hogy túl halvány színű grafikát ne készítsünk, mert az nem fog rajta jól mutatni, hanem inkább legyen kontrasztos a színösszeállításban.



A felhelyezése is egyszerűbb, hiszen az anyaga könnyebb, mint a molinóé, emiatt nagyobb banner esetén, ami például épületre kerül egy építkezésen, jobb megoldás lehet. A mesh általában kb. 330g/m2, míg a molinó 550g/m2. Nagyobb mennyiség kihelyezése esetén is érdemes ezt figyelembe venni.

Előny:
 

  • Perforált anyaga miatt a szél könnyen átáramlik rajta

  • Tartós

  • Könnyebb az anyaga (330g/m2)

  • Bírja a szeles helyeket

  • Olcsóbb reklámeszközök közé tartozik

 
Hátrány:
 
  • Csak egy oldalon nyomtatható

  • Halvány színű grafikák nem mutatnak jól rajta


Molinó
 

A molinó pvc anyagból készül, van belőle 450g/m2, 550g/m2, és 610g/m2 attól függően milyen célra akarjuk felhasználni. Lehet akár egy vagy két oldalon is nyomtani, és átvilágítható verzió is létezik belőle. A mesh hálóhoz hasonlóan ez is egy igazán népszerű banner, amelyet a mai napig előszeretettel használnak, legyen szó akár kisebb hirdetésekről, vagy nagyobb reklámokról. Beltéri és kültéri felhasználásra is ideálisak.



Előny:
 

  • Tartós

  • Olcsóbb reklámeszközök közé tartozik

  • Kiváló beltéri és kültéri használatra

  • Halványabb grafikák is jobban látszódnak rajta

 
Hátrány:
 
  • Hajlamosabb a szakadásra, vagy sérülésre

  • Szeles helyeken könnyen rongálódhat

  • Ha nincs megfelelően kezelve, könnyen megráncosodhat az anyag


Melyik a jobb?
 

Igazából a mesh és a molinó között nem lehet olyan ítéletet hozni, hogy az egyik jobb lenne a másiknál, hiszen sokat számít az, hogy hol akarjuk felhasználni, mik az igényeink. Ehhez mérten kell meghoznunk a döntést, és az lesz a jobb, amelyik a mi sajátos elvárásainknak jobban megfelel.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!